AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kuplung kinyomólap választása.

Kuplung kinyomólap a kuplungpedál benyomásakor eltávolodik, illetve felengedésekor közeledik a lendkerékhez, oldható és fokozatosan zárható kapcsolatot hozva létre a motor és a sebességváltó között. A Kovács autó erőátviteli alkatrész webáruház kínálatában természetesen nem csak kinyomólapokat, hanem egyéb alkatrészeket is talál.

A kuplung kinyomólap leírása és működési elve

A kuplung kinyomólap egy olyan fémtárcsa, amire egy - a fékbetétek anyagához hasonló – különleges felület van felerősítve, általában szegecselve, ragasztva, vagy hőkezeléssel rögzítve. Ez az anyag nagyon jól viseli a súrlódást, a hőt és csak lassan kopik. Erre nagy szükség is van, mert a kopó felület folyamatos igénybevételnek van kitéve, ...


Keresse meg az autójához megfelelő kuplung kinyomólap alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...amikor a kuplungot a vezető benyomva tartja, vagyis a motort és a meghajtott kerekeket szétválasztja egymástól. Erre sajnos általában a kelleténél gyakrabban kerül sor, mert a vezetők egy jelentős hányada még a jelző lámpa előtti várakozáskor sem kapcsol nullába, folyamatosan nyomja a kuplung pedálját. 

A kinyomólap kopása

Kuplung kinyomólap

Amikor a kuplung kinyomólap kopó felülete vészesen elvékonyodott, ki kell cserélni. Nagyon fontos tudnivaló az autóvezetők számára, hogy erre sokkal ritkábban kerülne sor, ha optimális vezetési technikát alkalmaznának. Ennek lényege, hogy minél kevesebbet legyen a kuplungpedál kinyomva. A legtöbb vezetési szituációban biztonságosabb, ha a motort és a váltót nem függetlenítjük egymástól, mert így például folyamatosan van motorfékünk. Csúszós úton, lejtőn, de kanyarodás közben sem ajánlatos kinyomott kuplunggal haladni, amit különösen első kerék meghajtású autóknál érdemes betartani.