AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kuplung vezetőpersely választása.

Kuplung vezetőpersely rögzíti a kuplungtárcsát a tengelyhez. Nagy igénybevételnek van kitéve, így előfordul, hogy akár idő előtt is megkopik, ezért sürgősen cserére szorul. Webshopunkban egyéb autó erőátviteli alkatrészek is ugyanúgy rendelhetőek, böngésszen a teljes választékból.

A kuplung vezetőpersely meghibásodása

A kuplung vezetőpersely meghibásodását nem olyan nehéz észlelni. A legszembetűnőbb jel, hogy a váltás nehézkessé és hangossá válik. Először csak ciripel, de később már ennél drasztikusabb, kellemetlenebb hanghatások, recsegés és ropogás is jelentkezhet.


Keresse meg az autójához megfelelő kuplung vezetőperselyt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az ok: a persely megkopása, a tengely és a kuplungtárcsa közötti kapcsolat meglazulása, az alkatrészek kontrollálatlan mozgása, rezgése. A javítást nem szabad hosszan elodázni, mert az egész váltószerkezetet tönkre tehetjük, ha időben nem számoljuk fel, a valójában nem nagy és nem is olyan költségesen elhárítható hibát.

A kuplung vezetőpersely cseréje

Kuplung vezetőpersely

A kuplung vezetőpersely nem túl bonyolult alkatrész, de cseréje nem egyszerű, mert az egész sebváltót le kell venni hozzá. Anyaga annyiban különleges, hogy a gyártók nagyon ügyelnek arra, hogy puhább legyen, mint a tengely, azért, hogy előbb kopjon el annál, ne a tengelyt kelljen cserélni. Maga a vezetőpersely nem túl bonyolult alkatrész, így gyakorin, hogy utángyártott változatát is be lehet szerezni, nyilván olcsóbban, mint az eredetit. Az azonban nagyon fontos, hogy a persely méretei rendben legyenek, mert az utólagos esztergálás, dörzsárazás növeli az alkatrészcsere költségét.