AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Sebességváltó csapágy választása.

Sebességváltó csapágy ugyan minden sebességváltóban van, mégis csak akkor szerzünk róla tudomást, ha meghibásodik, ami könnyen nagy baj forrása lehet. Válogasson kapcsolódó autó erőátviteli alkatrészek választékunkból!

A sebességváltó csapágy szerepe

A sebességváltó csapágy a sebességváltóban mozgó fogaskerekek könnyed mozgását hivatott szolgálni, és azt is teszi. Egészen addig, amíg meg nem hibásodik. Ez nem tartozik a ritkaságok közé, de általában nagyobb futásteljesítmény után, azaz rendre az idősebb autóknál fordul elő.


Keresse meg az autójához megfelelő sebességváltó csapágy alkatrészt:


Vannak azonban ettől eltérő esetek is, mint például a Suzuki egyes típusainál, ahol a magyarországi autósok már típushibáról beszélnek, mert olyan gyakran kell a sebességváltó csapágyakat cserélni. Amennyiben erre időben sor kerül, a hibának nem lesznek súlyos következményei.

A sebességváltó csapágy meghibásodása

Sebességváltó csapágy

A sebességváltó csapágy meghibásodását először enyhe olajfolyás jelzi, amit az autósok először észre sem igen vesznek. Később valami furcsa hang is érkezik a sebváltó környékéről, de csak jóval később válik maga a váltás is problémássá. Ilyenkor azonban a hiba már olyan előrehaladott állapotban van, ami felveti a gyanúját, már más is megsérült a váltóban, nem csak a csapágy. Ennek oka, hogy a csapágy hibája következtében olyan helyre is olaj kerül, aminek szárazon kellene működnie és ezzel újabb alkatrészek mennek tönkre. A csere tehát elkerülhetetlen és sürgős a sebességváltó csapágy meghibásodásakor.