AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Sebességváltó csapágy választása.

Sebességváltó csapágy ugyan minden sebességváltóban van, mégis csak akkor szerzünk róla tudomást, ha meghibásodik, ami könnyen nagy baj forrása lehet.

A sebességváltó csapágy szerepe

A sebességváltó csapágy a sebességváltóban mozgó fogaskerekek könnyed mozgását hivatottak szolgálni és azt is teszi. Egészen addig, amíg meg nem hibásodik. Ez nem tartozik a ritkaságok közé, de általában nagyobb futásteljesítmény után, azaz rendre az idősebb autóknál fordul elő.


Keresse meg autójához megfelelő sebességváltó csapágyat:


Vannak azonban ettől eltérő esetek is, mint például a Suzuki egyes típusainál, ahol a magyarországi autósok már típushibáról beszélnek, mert olyan gyakran kell a sebességváltó csapágyakat cserélni. Amennyiben erre időben sor kerül, a hibának nem lesznek súlyos következményei.  Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A sebességváltó csapágy meghibásodása

Sebességváltó csapágy

A sebességváltó csapágy meghibásodását először enyhe olajfolyás jelzi, amit az autósok először észre sem igen vesznek. Később valami furcsa hang is érkezik a sebváltó környékéről, de csak jóval később válik maga a váltás is problémássá. Ilyenkor azonban a hiba már olyan előrehaladott állapotban van, ami felveti a gyanúját, már más is megsérült a váltóban, nem csak a csapágy. Ennek oka, hogy a csapágy hibája következtében olyan helyre is olaj kerül, aminek szárazon kellene működnie és ezzel újabb alkatrészek mennek tönkre. A csere tehát elkerülhetetlen és sürgős a sebességváltó csapágy meghibásodásakor.