AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Váltórudazat választása.

Váltórudazat segítségével működtethető a tengelykapcsoló szerkezet, vagy az autó váltója, amelynek a feladata, hogy mindig a megkívánt forgatónyomatékot lehessen létrehozni a szükséges fogaskerekek összekapcsolásával. Válogasson további autó erőátviteli alkatrész kínálatunkból!

A váltórudazat feladata

A váltórudazat tehát azt a célt szolgálja, hogy a kívánt fordulatszám és nyomaték létrehozását lehetővé tevő fogaskereket össze tudjuk kapcsolni a főtengely fogaskerekével. Ehhez arra van szükség, hogy a váltórudat a fogaskerekeket mozgató mechanizmussal összekössük.


Keresse meg az autójához megfelelő váltórudazatot:


Ezt a feladatot látja el a váltórudazat, amely az autó használata közben elég komoly mechanikus igénybevételnek van kitéve, ezért idővel javításra, sőt akár cserére is szorulhat. Jellemzően ez nem annyira magának a váltórudazatnak az elhasználódását jelenti, hanem sokkal inkább a bennük használt csuklók és perselyekét. 

 

Váltórudazat

A váltórudazat felújítása

A váltórudazat felújítása alkalmával azonban már célszerű az egész rudazatot kicserélni, nem csak az egyes, konkrétan megkopott, elhasználódott alkatrészeket, mivel az új alkatrészek beépítése a régiek közé mindig kockázatot rejt magában és nem is célszerű, mert kedvezőtlen esetben a felújítást meg kell ismételni, ami fölösleges időt vesz igénybe és nem elhanyagolható többletköltséget is okoz. A váltórudazat javítása, felújítása esetén tehát a komplett rendszert kell cserélni és ehhez kell az autó márkájának és típusának megfelelő rudazatot beszerezni.