AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Automata sebességváltó szimering választása.

Automata sebességváltó szimering biztosítja az automata sebességváltó rendszerben az egymáshoz képest mozgó alkatrészek között a hatékony tömítést. Webáruházunkban nem csak szimeringek, de más autó erőátviteli alkatrészek vásárlása is lehetséges.

A sebességváltó szimering

A modern szimeringek egy fémházból állnak, mely fémház egyrészt a dinamikus tömítőajkat hordozza, másrészt pedig a statikus tömítésért felelős. A szimeringek tömítőajka, amely általában elasztomer alapanyagból készül, a forgó tengely felületére fekszik fel. Eközben egy rugógyűrű nyomja radiálisan a tengely felületére.


Keresse meg autójához megfelelő Automata sebességváltó szimeringet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az egyre magasabb fordulatszámok és olajhőmérséklet, az olajcserék közti hosszabb időközök, az egyre nagyobb mértékben használt adalékok az olajaknál, amelyek agresszívabban hatnak a felhasznált alapanyagokra, új, tartósabb megoldásokat igényelnek.

Automata sebességváltó szimering sematikus rajz

Miért más az automata sebességváltó szimering

Az automata sebességváltó szimering nem csak azért más, mert némileg más az automata sebességváltó rendszer, mint a kézi, de sokkal inkább azért, mert eltérőek a működés közben kialakuló körülmények. Az automata sebváltóban ennek megfelelően nem véletlenül kell más sebváltó olajat alkalmazni, mint a kézi váltóban és a gyártók sem véletlenül ragaszkodnak gyakran a megszabott kenőanyagok alkalmazásához. Ugyanez vonatkozik a szimeringekre is, amelyek nem kis mértékben éppen az automata váltóknál használt olajok miatt állnak más kihívások előtt, mint a kézi váltóknál használt társaik.