AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Féltengely csillag választása.

Féltengely csillag beépítésével oldják meg a féltengelyeknél az erőátvitelt és a kormányozhatóságot az első kerék meghajtású gépkocsiknál. Szerepe, hogy a több irányú szabad mozgást, így a kormányzást is biztosítva tegye lehetővé a féltengelyek meghajtását. Amennyiben más autó erőátviteli alkatrészekre is szüksége lenne, nézze át teljes kínálatunkat!

Féltengely csillag meghibásodását kanyarodáskor kopogó hangok jelzik.

A féltengelyek hatalmas igénybevételnek vannak kitéve, ezért gyakran meghibásodnak, javításra és cserére szorulnak. Nem csak az erőátvitelt és a kormányzást kell megoldaniuk első kerék meghajtásnál, de azt is, hogy az egymással szemben futó kerekek kanyarodásnál eltérő sebességgel forogjanak, hogy a kocsi ne csússzon meg.


Keresse meg autójához megfelelő féltengely csillagot autójához:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az ezeknek a funkcióknak a metszéspontjában működő féltengely csillag ennek megfelelően szintén nagy erőhatásoknak van kitéve, ami mindenek előtt a kopásában jelenik meg. Ezt a kanyarodásnál tapasztalt kopogó hang jelzi elsőként.

Autó féltengely csillag

A féltengelycsillag, más néven tripod cseréje a minőség tekintetében.

A féltengely csillag cseréje összetett feladat, szakszervizre kell bízni. Előtte azonban be kell szerezni a megfelelő féltengely csillagot, ami – talán mondani sem kell -, azt jelenti, hogy az adott márkához és típushoz gyártott alkatrészt kell megrendelni. Az ilyen bonyolult és fontos alkatrészek gyártását gyakran több márka számára is egy multinacionális cég végzi. Ilyen például a német GKN, amely féltengely csuklók, csillagok és egyéb erőátviteli rendszerek gyártására szakosodott. A féltengely tripodnak is nevezett alkatrésznél is a cikkszám megadása a legjobb módszere annak, hogy a megfelelő alkatrészt vegyük meg.