AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Sebességváltó szimering választása.

Sebességváltó szimering biztosítja a sebességváltó rendszerben az egymáshoz képest mozgó alkatrészek között a rugalmas kapcsolatot és a hatékony tömítést. Kínálatunkból más autó erőátviteli alkatrészek rendelése is lehetséges, akár házhoz szállítással is.

A sebességváltó szimering feladata

A modern szimering egy fémházból áll, mely egyrészt a dinamikus tömítőajkat hordozza, másrészt pedig a statikus tömítésért felelős. A szimeringek tömítőajka, amely általában elasztomer alapanyagból készül, fekszik fel a forgó tengelyre. Eközben egy rugógyűrű nyomja radiálisan a tengely felületéhez.


Keresse meg az autójához megfelelő sebességváltó szimering alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az egyre magasabb fordulatszámok, az emelkedő olajhőmérséklet, az olajcserék közti hosszabb időközök, az egyre nagyobb mértékben használt olajadalékok minden korábbinál nagyobb kihívást jelentenek a szimeringeknek.

Sebességváltó szimering meghibásodása

Sebességváltó szimering

A sebességváltó szimering sorsa semmiben nem különbözik a többi szimeringétől. Elhasználódik, a mozgástól elfárad és előbb vagy utóbb nem zár elég jól. A sebességváltó szimering hibáját legtöbbször onnan ismerhetjük fel, hogy környékén olajszennyeződés jelenik meg. Mivel ezek a szimeringek is gumiból, vagy gumi belső résszel készülnek, ezt a leggyakrabban a gumi sérülése okozza. Ebben a mechanikus behatásokon kívül a legnagyobb szerepe az olajokban található adalék anyagoknak van, amelyek károsítják a gumi anyagát.