AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Automata sebességváltó fékszalag választása.

Automata sebességváltó fékszalag a neve az automata sebességváltó egyik fontos elemének, amely erős mechanikai igénybevételnek van kitéve, ezért az automata sebváltó élettartama alatt cserére szorulhat.

 

Az automata sebességváltó fékszalag

 

Az automata sebességváltó fékszalag a sebességek közötti átkapcsoláskor játszik fontos szerepet. Ilyenkor a kapcsoló szelepek a következő, nagyobb fokozatba kapcsoláskor a tengelykapcsolóhoz és a fékszalaghoz vezetik a munkanyomást. A mai legkorszerűbb megoldásoknál már nem az olaj hidraulikus nyomása mozgatja a mechanikus alkatrészeket. A lamellák, és fékszalagok feszítése, összezárása közvetlenül elektromotorokkal, vagy elektromosan vezérelt olajhajtással történik, ami azért fontos, mert így az automata sebváltókban használt olajoknak kevesebb funkciót kell egyszerre ellátniuk, könnyebb a kenéshez szükséges ideális olaj megválasztása. 


Keresse meg az autójához megfelelő automata sebességváltót:


Az automata sebességváltó fékszalag cseréje

 

Az autó automata sebességváltója Az automata sebességváltó fékszalag az automata sebességváltó működése során megkophat, elhasználódhat, ezért szükség lehet a cseréjére, aminél gondosan kell eljárni, mert az automata sebességváltó rendkívül finom, bonyolult és kényes berendezés, számos nagy igénybevételnek kitett fogaskerékkel és egyéb mechanikus alkatrésszel. A váltóban minden elemnek és részegységnek az automata sebességváltó fékszalaggal együtt harmonikusan, zökkenőmentesen kell egymással együttműködnie. Ebbe a rendszerbe csak kellő szakértelemmel és körültekintéssel lehet belenyúlni, mert a legkisebb hiba is végzetes következményekkel járhat az automata váltó működésére, és ennek komoly költségvonzata lehet.