AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Automata sebességváltó fékszalag választása.

Automata sebességváltó fékszalag a neve az automataváltó egyik fontos elemének, amely erős mechanikai igénybevételnek van kitéve, ezért az automata sebváltó élettartama alatt cserére szorulhat. Tekintse meg az autó erőátviteli alkatrész webáruház teljes kínálatát!

 

Az automata sebességváltó fékszalag

 

Az automata sebességváltó fékszalag a sebességek közötti átkapcsoláskor játszik fontos szerepet. Ilyenkor a kapcsoló szelepek a következő, nagyobb fokozatba kapcsoláskor a tengelykapcsolóhoz és a fékszalaghoz vezetik a munkanyomást. A mai legkorszerűbb megoldásoknál már nem az olaj hidraulikus nyomása mozgatja a mechanikus alkatrészeket. A lamellák, és fékszalagok feszítése, összezárása közvetlenül elektromotorokkal, vagy elektromosan vezérelt olajhajtással történik, ami azért fontos, mert így az automata sebváltókban használt olajoknak kevesebb funkciót kell egyszerre ellátniuk, könnyebb a kenéshez szükséges ideális olaj megválasztása. 


Keresse meg az autójához megfelelő automata sebességváltó fékszalag alkatrésztt:


A fékszalag cseréje

 

Automata sebességváltó fékszalagAz automataváltó fékszalag az automataváltó működése során megkophat, elhasználódhat, ezért szükség lehet a cseréjére, aminél gondosan kell eljárni, mert az automata sebességváltó rendkívül finom, bonyolult és kényes berendezés, számos nagy igénybevételnek kitett fogaskerékkel és egyéb mechanikus alkatrésszel. A váltóban minden elemnek és részegységnek az automataváltó fékszalaggal együtt harmonikusan, zökkenőmentesen kell egymással együttműködnie. Ebbe a rendszerbe csak kellő szakértelemmel és körültekintéssel lehet belenyúlni, mert a legkisebb hiba is végzetes következményekkel járhat az automata váltó működésére, és ennek komoly költségvonzata lehet.