AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Osztómű szilent választása.

Osztómű szilent gondoskodik az összkerékhajtású autókban található osztómű szilárd, de mégis rugalmas rögzítéséről. Mivel erős igénybevételnek van kitéve erősen megkophat, elhasználódhat, cserére szorulhat. Böngésszen teljes autó erőátviteli alkatrészek választékunkban!

Az osztómű és szilent szerepe

Az összkerékhajtású autóknál a meghajtást a hátsó- és az első kerekek között megosztó szerkezetet nevezzük osztóműnek. A rendszeren belül fontos szerepe van az osztómű szilentnek, amely a szilentekre jellemző feladatokat látja el és ennek megfelelően komoly igénybevételnek van kitéve.


Keresse meg az autójához megfelelő osztómű szilent alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A legújabb típusú összkerékhajtásra az jellemző, hogy az első és a hátsó tengely között, valamint a jobb és a bal oldali hátsó kerekek között az osztómű nem állandó áttételű, hanem - kanyarodáskor - folyamatosan változni képes, szünet nélkül módosítva a nyomatékmegosztást, jelentősen javítva a jármű stabilitását és a manőverezési készségét. 

Az osztómű szilent

Osztómű szilent

A szilent speciális műanyagokból készül és nagyon fontos a keménységi együtthatója. Elhasználódása esetén a cserénél nagyon körültekintően kell eljárni. Figyelni kell a megkövetelt paraméterekre. A gépkocsi márkája és típusa mellett az évjáratot is fontos megadni, mert lehetnek eltérések a szükséges alkatrészek között. Az osztómű szilenteknél is nagy a választék. Vannak eredeti és utángyártottak is. Az utángyártottaknál különösen fontos odafigyelni a megadott paraméterekre, hogy még véletlenül sem vásároljunk a kocsinkba nem illő szilentet, mert az – még ha egyébként be is lehet szerelni a helyére – nem fogja hozni a kívánt hatást, sőt megzavarhatja az egész osztómű működését.