AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kézi sebességváltókar javítókészlet választása.

Kézi sebességváltókar javítókészlet előbb-utóbb a legtöbb Magyarországon futó autóhoz szükséges lelhet, hiszen nálunk az automataváltó viszonylag ritka. Ez bizony nem Amerika. Nem csak javítókészlet, de egyéb autó erőátviteli alkatrészek rendelése is lehetséges webshopunkban, tekintse meg a teljes választékot!

Mi is az a kézi sebességváltókar és a javítókészlet?

A sebességváltó feladata, hogy a motor mindig megfelelő erőt (nyomatékot) adjon át a meghajtott kerekeknek. Mivel az ideális nyomatékot a belső égésű motorok meghatározott fordulatszámon tudják leadni, a sebességváltó ebben a tartományban tartja a fordulatszámot.


Keresse meg az autójához megfelelő kézi sebességváltókar javítókészlet alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az automata sebváltónál erről egy vezérlő rendszer gondoskodik, a hagyományos, kézi sebességváltókar használatakor azonban a sofőrnek kell megválasztania a megfelelő fokozatot. A sofőr a sebességváltókar, és persze a kuplung használatával adja át az utasításait a sebességváltó rendszernek. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Milyen gondok lehetnek egy kézi sebességváltókarral, mikor használatos a javítókészlet?

Kézi sebességváltókar javítókészlet

Jellemző hiba lehet, hogy a kézi sebességváltókar nem állt meg középen, hanem valahol kint ragad, máskor meg lötyög és éppen ezért nehéz betenni a megfelelő sebességbe. Néha elég nehéz kapcsolni a megfelelő fokozatot, főként az egyessel lehetnek gondok. Természetesen nem magával a kezünkbe fogható karral, vagy fogófelületével van a gond, hanem azokkal az alkatrészekkel, amelyek alatta, a tartóban a kar mozdulatait "értelmezik" és továbbítják. A javítókészlet az itt található és esetleg kopott alkatrészek pótlását szolgálja.