AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kihajtás szimering választása.

Kihajtás szimering a neve a differenciálműben annak a szimeringnek, ami a kimeneti fordulatszámot produkáló fogaskeréknél teljesít szolgálatot. Feladata, hogy jól záró tömítést biztosítson annak ellenére, hogy két végén egymáshoz képest elmozduló alkatrészek vannak. További autó erőátviteli alkatrészek vásárlása is lehetséges online alkatrész boltunkban.

A kihajtás szimering hibája

A kihajtás szimering meghibásodásának leglátványosabb jele az olajfolyás okozta folt az autó alatt. Ez egyértelműen arról tanúskodik, hogy a szimering nem zár jól, a kenőanyag ellenőrizetlenül távozik a differenciál műből. Ez pedig veszélyes lehet, mivel a differenciál műnek nagy szerepe van...


Keresse meg autójához megfelelő kihajtás szimering alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


... a kocsi tengelyeinek meghajtásán keresztül a jármű menetbiztonságának fenntartásában kanyarodás közben. Ilyenkor ugyanis az egyes kerekek nem azonos sebességgel forognak. A nagyobb íven haladó gyorsabban, a kisebb íven haladó lassabban. A meghajtás közben egy forrásból érkezik, ezért az eltérő fordulatszámot a differenciál műnek kell megteremtenie.

A kihajtás szimering cseréje

Kihajtás szimering

A kihajtás szemeringet tehát olajfolyás esetén sürgősen ki kell cserélni. Ha ezt elmulasztjuk, nem csak a biztonságos kanyarodást, tehát a saját életünket kockáztatjuk, de az autó differenciálművét is veszélybe sodorjuk. Az elégtelen kenés következtében ugyanis sérülhetnek a differenciálmű érzékeny alkatrészei, főleg a fogaskerekek, amelyek felforrósodhatnak a megengedettnél nagyobb súrlódás és az elégtelen hűtés miatt. A felforrósodott alkatrészek deformálódnak és megakaszthatják az egész rendszer működését, teljesen tönkre is téve azt.