AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kihajtás szimering választása.

Kihajtás szimering a neve a differenciálműben annak a szimeringnek, ami a kimeneti fordulatszámot produkáló fogaskeréknél teljesít szolgálatot. Feladata, hogy jól záró tömítést biztosítson annak ellenére, hogy két végén egymáshoz képest elmozduló alkatrészek vannak.

A kihajtás szimering hibája

A kihajtás szimering meghibásodásának leglátványosabb jele az olajfolyás okozta folt az autó alatt. Ez egyértelműen arról tanúskodik, hogy a szimering nem zár jól, a kenőanyag ellenőrizetlenül távozik a differenciál műből. Ez pedig veszélyes lehet, mivel a differenciál műnek nagy szerepe van...


Keresse meg autójához megfelelő kihajtás szimeringet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


... a kocsi tengelyeinek meghajtásán keresztül a jármű menetbiztonságának fenntartásában kanyarodás közben. Ilyenkor ugyanis az egyes kerekek nem azonos sebességgel forognak. A nagyobb íven haladó gyorsabban, a kisebb íven haladó lassabban. A meghajtás közben egy forrásból érkezik, ezért az eltérő fordulatszámot a differenciál műnek kell megteremtenie. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A kihajtás szimering cseréje

Kihajtás szimering

A kihajtás szemeringet tehát olajfolyás esetén sürgősen ki kell cserélni. Ha ezt elmulasztjuk, nem csak a biztonságos kanyarodást, tehát a saját életünket kockáztatjuk, de az autó differenciálművét is veszélybe sodorjuk. Az elégtelen kenés következtében ugyanis sérülhetnek a differenciálmű érzékeny alkatrészei, főleg a fogaskerekek, amelyek felforrósodhatnak a megengedettnél nagyobb súrlódás és az elégtelen hűtés miatt. A felforrósodott alkatrészek deformálódnak és megakaszthatják az egész rendszer működését, teljesen tönkre is téve azt.