AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kézi sebességváltó szimering választása.

Kézi sebességváltó szimering gondoskodik arról, hogy a sebváltó kar és a sebváltórendszer kapcsolódásánál ne folyhasson ki az olaj, illetve ezen a helyen se kerülhessen szennyezés a sebességváltóba. További autó erőátviteli alkatrészek széles kínálata várja még webáruházunkban.

A kézi sebességváltó szimering meghibásodása

A kézi sebességváltó szimeringnek ugyanaz a sorsa, mint minden egyéb szimeringnek, ami mozgó alkatrészek kapcsolódását védi. Elhasználódik, a mozgástól elfárad és előbb vagy utóbb nem zár jól. A kézi sebességváltó szimering hibáját is onnan ismerhetjük fel a legtöbbször, hogy környékén olajszennyeződés jelenik meg.


Keresse meg az autójához megfelelő kézi sebességváltó szimering alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Mivel ezek a szimeringek is gumiból, vagy gumi belső résszel készülnek, a leggyakrabban a gumi sérülése okozza a szivárgást. Ebben a mechanikus behatásokon kívül a legnagyobb szerepe a vegyi szennyeződésnek van, ami károsítja a gumi anyagát.

A kézi sebességváltó szimering cseréje

Kézi sebességváltó szimering

A meghibásodott sebességváltó szimeringet ki kell cserélni. Ez nem tartozik a legegyszerűbb műveletek közé. A szükséges cseralkatrész beszerzésénél figyelni kell arra, hogy az autónk márkájának, típusának és évjáratának megfelelő szimeringet vásároljunk. A legbiztosabb megoldás a cikkszám megadása. Ezzel elkerülhető a tévedés, ami – bár maga az alkatrész nem tartozik a legdrágábbakhoz -, mégis fölösleges költséget és bosszúságot okozhat. A nem túl bonyolult kivitelű sebességváltó szimerngből elég nagy az utángyártott kínálat is.