AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Automata sebességváltó tömítés választása.

Automata sebességváltó tömítés gondoskodik arról, hogy az automata sebességváltó egyes elemei szivárgásmentesen kapcsolódhassanak egymáshoz. Egyéb autó erőátviteli alkatrészek széles palettája elérhető áruházunkban, tekintse meg a teljes kínálatot!

Az automata sebváltó tömítése különbözik a kézi sebváltó tömítésétől

Az automata sebességváltó működésében, kenésében is eltér a kézi sebességváltótól. Ez főleg a váltóban használt olaj hőmérsékletével és üzemi nyomásával függ össze. Az automata sebességváltókat gyártó cégek gyakran kötelező érvénnyel írják elő, hogy milyen minőségű kenőolajat kell használni a gyártmányaikban.


Keresse meg autójához megfelelő automata sebességváltó tömítést:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Nem véletlen, hogy az erős igénybevétel és az elvárt hibátlan és tartós működés érdekében az alkatrészeknél alkalmazott tömítésekkel szemben is extrémek az elvárások, hiszen a drága automata sebváltó meghibásodása egy rossz tömítés miatt komoly anyagi következményekkel járhat.

Mit kell tudnia az automata sebváltó tömítésnek?

Automata sebességváltó tömítés

 

Az automata sebváltó tömítésnek mindenek előtt el kell viselnie a kézi sebességváltókban fellépőnél magasabb üzemi hőmérsékletet. Ezen felül ellent kell állnia az automatáknál alkalmazott kenőanyagokba kevert adalékanyagoknak, amelyek a magasabb üzemi hőmérséklet miatt, a kenési hatékonyság növelésére, az alkatrészek védelmére kerülnek ezekbe az olajokba, továbbá maguk is hozzájárulnak a hatékonyabb tömítéshez. Sokan közülük agresszív vegyszerek, amelyek megtámadják magát a tömítést is, ezért időről időre cserélni kell azokat.