AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Osztómű szimering választása.

Osztómű szimering gondoskodik az osztóműben a forgó alkatrészek csatlakozásánál szükséges tömítés létrehozásáról és fenntartásáról. Az osztómű feladata a nyomaték átvitele a kerekekhez eltérő fordulatszámmal.

Az osztómű szimering szerepe

Az osztómű szimering a szimeringekre jellemző módon oldja meg a forgó alkatrészek összekapcsolását és az ilyen részeknél szükséges tömítési feladatot. Egyrészt kívülről nem enged idegen anyagot a forgó alkatrészek közé, másrészről megakadályozza, hogy a kenőanyag kiszivárogjon a rendszerből.


Keresse meg autójához megfelelő osztómű szimeringet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Mindeközben erős mechanikus hatásnak van kitéve, gyakran magas hőmérsékleti környezetben látja el a feladatát és agresszív vegyi anyagok, például kenőanyag adalékok kedvezőtlen hatásainak is ellent kell állnia. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Az osztómű szimering meghibásodása

Osztómű szimeringAz osztómű szimering meghibásodásának leglátványosabb következménye az olajfolyás. Ez nagyon kellemetlen következményekkel járhat, mert a rossz kenés következtében az egész osztómű, vagy népszerű nevén a differenciálmű tönkre tud menni. Az osztómű viszont meghatározott szerepet játszik a gépkocsi menetbiztonságában, úttartásában, hiszen a feladata, hogy a hajtott oldalról érkezett adott fordulatszámot a meghajtott kerekeknél eltérő fordulatszámra alakítsa, mivel az egyes kerekek eltérő sebességgel forognak a kanyarban, attól függően, hogy az ív belső, vagy külső oldalán vannak-e.

Osztómű szimeringek cseréje ha elhasználódtak.

A károsodott, meghibásodott osztómű szimering nem javítható, mint általában az ilyen gumiból készült alkatrészek egyike sem. Az egyetlen megoldás a szimering cseréje. Maga az alkatrész alig kerül valamibe, de a javításra ezt nem lehet mondani. Mégis fontos elvégeztetni, mert nagyobb károsodástól kíméljük meg ezzel az egész osztóművet, ami a négy kerék meghajtású jármű legfontosabb és legkényesebb része. Zavartalan működése alapfeltétele annak, hogy élvezhessük az ilyen járművek nagyobb kanyarodási biztonságából eredőt vezetési előnyöket.