AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Osztómű szimering választása.

Osztómű szimering gondoskodik az osztóműben a forgó alkatrészek csatlakozásánál szükséges tömítés létrehozásáról és fenntartásáról. Az osztómű feladata a nyomaték átvitele a kerekekhez eltérő fordulatszámmal. Tekintse meg a további autó erőátviteli alkatrész kínálat termékeit!

Az osztómű szimering szerepe

Az osztómű szimering a szimeringekre jellemző módon oldja meg a forgó alkatrészek összekapcsolását és az ilyen részeknél szükséges tömítési feladatot. Egyrészt kívülről nem enged idegen anyagot a forgó alkatrészek közé, másrészről megakadályozza, hogy a kenőanyag kiszivárogjon a rendszerből.


Keresse meg az autójához megfelelő osztómű szimering alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Mindeközben erős mechanikus hatásnak van kitéve, gyakran magas hőmérsékleti környezetben látja el a feladatát és agresszív vegyi anyagok, például kenőanyag adalékok kedvezőtlen hatásainak is ellent kell állnia.

A szimering meghibásodása

Osztómű szimeringAz osztómű szimering meghibásodásának leglátványosabb következménye az olajfolyás. Ez nagyon kellemetlen következményekkel járhat, mert a rossz kenés következtében az egész osztómű, vagy népszerű nevén a differenciálmű tönkre tud menni. Az osztómű viszont meghatározott szerepet játszik a gépkocsi menetbiztonságában, úttartásában, hiszen a feladata, hogy a hajtott oldalról érkezett adott fordulatszámot a meghajtott kerekeknél eltérő fordulatszámra alakítsa, mivel az egyes kerekek eltérő sebességgel forognak a kanyarban, attól függően, hogy az ív belső, vagy külső oldalán vannak-e.

Szimering csere, ha elhasználódik

A károsodott, meghibásodott osztómű szimering nem javítható, mint általában az ilyen gumiból készült alkatrészek egyike sem. Az egyetlen megoldás a szimering cseréje. Maga az alkatrész alig kerül valamibe, de a javításra ezt nem lehet mondani. Mégis fontos elvégeztetni, mert nagyobb károsodástól kíméljük meg ezzel az egész osztóművet, ami a négy kerék meghajtású jármű legfontosabb és legkényesebb része. Zavartalan működése alapfeltétele annak, hogy élvezhessük az ilyen járművek nagyobb kanyarodási biztonságából eredőt vezetési előnyöket.