AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Sebességváltó gomb választása.

Sebességváltó gomb segíti a vezetőt abban, hogy kényelmesen és biztosan tudja a váltókart kezelni. A gomb a könnyebb megragadást és a biztonságos, stabil kézben tartást teszi lehetővé anélkül, hogy a vezetőnek a karra kellene néznie. Tekintse meg teljes autó erőátviteli alkatrészek kínálatunkat!

A sebességváltó gomb funkciója

A sebességváltó gomb a sebességváltó kar végén található, általában gömb alakú, de minden esetben a könnyebb és stabilabb megragadást elősegítő formájú végződés, záró elem. Általában finom, fényes és leginkább műanyagból készül. Jól illik a tenyérbe, azt semmilyen irányból történő megfogása esetén nem irritálja. Nem csúszik ki könnyen a vezető kezéből. Egyszerűen tisztán tartható és szinte mindig cserélhető, csavarmenettel, vagy másképpen van rögzítve. Hiánya nem csak esztétikailag kifogásolható, de balesetveszélyes is, mert a sebességváltó kar megsértheti a vezető kezét, balesetnél súlyosabb sérülést is okozhat.


Keresse meg az autójához megfelelő sebességváltó gomb alkatrészt:


A sebességváltó gomb cseréje

Sebességváltó gombA sebességváltó gomb, mint szinte minden az utastérben dizájn funkcióval is bír. Azaz nem mindegy milyen a formája, színe, esetleg milyen díszítés, felirat, embléma van rajta. Az egyik legjellemzőbb megjelenési formája sebességváltó gombnak, amikor abban az egyes sebességfokozatok kapcsolásának sémája van feltüntetve. Ez praktikus, mert megkönnyíti a kocsit nem ismerő vezető számára is a sebességfokozatok megtalálását, amelyek közöl főleg a hátramenet van gyakran egy-egy márkára, modellre jellemző karállásban installálva.