AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Vezérműlánc patentszem választása.

Vezérműlánc patentszem a lánc alapegysége. Ezek egymáshoz kapcsolása alkotja a láncot, amely a vezérműlánc esetében nagyon fontos szerepet játszik a szelepek vezérlésében. Webáruházunkban egyéb autó erőátviteli alkatrészek is elérhetőek olcsón, házhoz szállítással.

 

A vezérműlánc patentszem szerepe

 

A vezérműlánc hajtja meg a főtengelyről a vezérműtengelyt, amely a szelepeket nyitja a szelephimbák segítségével. Ebből következik, hogy ha elszakad, megnyúlik és nem elég stabilan, vagy egyáltalán nem hajtja meg a vezérműtengelyt, az autó motorja nem csak rosszul, de egyáltalán nem fog működni. Ezért a patent minőségével szemben komolyak az elvárások, mert az igénybevételük is extrémnek nevezhető. Ezért nagyon kemény anyagból készül a patentszem minden eleme, figyelembe véve a magas hőmérsékletet és az olaj állandó jelenlétét is.


Keresse meg az autójához megfelelő vezérműlánc patentszem alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A patentszem felépítése

Vezérműlánc patentszemekA vezérműlánc patentszem egy talapzaton álló két csapból, a rájuk illő legömbölyített végű, két helyen a két hengert befogadni képes nyílással rendelkező lapocskából és egy rögzítő alátétpárból áll. Ilyen vezérműlánc patentszemek sokasága egymásba fűzve alkotja a vezérműláncot. A patentszemek teszik lehetővé a lánc hosszúságának állítását és azt is, hogy esetleges hiba, szakadás esetén a hibás patent cseréjével ismét működőképessé tehető a vezérműlánc, nem kell mindjárt az egész láncot lecserélni.