AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kinyomótányér gyűrű választása.

Kinyomótányér gyűrű gondoskodik az autó erőátviteli alkatrészek egyik legfontosabb eleménél, a tengelykapcsolónál működő kinyomótányér kopásvédelméről, arról, hogy ne mindjárt a kinyomótányér használódjon el.

Kinyomótányér gyűrű funkciója

A kinyomótányér gyűrű saját magát áldozza fel azért, hogy a nála bonyolultabb és értékesebb kinyomótárcsa helyett előbb maga kopjon, és használódjon el. Ezzel megkíméli az autóst a sűrű és drága kinyomótárcsa cserétől. Ennek fényében nagyon fontos, hogy ez az alkatrész a megfelelő keménységű és tartósságú legyen,...


Keresse meg az autójához megfelelő kinyomótányér gyűrű alkatrészt:


...mert ha túl szilárd, az a kinyomótányér rovására megy, de ha túl puha, akkor időnek előtte kopik el és szorul cserére, ami rontja az autó üzemeltetésének hatékonyságát, magyarul drágítja az autó fenntartását, szervizelését. 

Kinyomótányér gyűrű

A gyűrű cseréje

Ha – szerepének megfelelően – a kinyomótányér gyűrű elkopott, minél hamarabb ki kell cserélni, amihez be kell szerezni az adott márka és adott modelljében alkalmazott kinyomótányérnak megfelelő csere gyűrűt. Ez nem nagy feladat, mivel nagy választékban állnak rendelkezésre az eredeti és a kiváló minőségű utángyártott kinyomótányér gyűrűk. Ha nem végezzük el időben a gyűrű cseréjét, akkor komoly veszélyeket idézhetünk elő a tengelykapcsoló működésében, ami akár a fogaskerekek és az egyéb kisegítő alkatrészek károsodásához is vezethet, amiért a cserénél jóval magasabb árat kell fizetnünk.