AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kézi sebességváltó ház alkatrész választása.

Kézi sebességváltó ház alkatrész alatt a sebességváltó rendszert magába foglaló házat, az elemei rögzítését szolgáló csavarokat és a tömítéseket értjük elsősorban. A Kovács autó erőátviteli alkatrészek webáruház kínálatában számos egyéb alkatrész megtalálható, nézze meg a teljes választékot.

A kézi sebességváltó ház alkatrész felépítése

A kézi sebességváltó házban vannak a sebességváltáshoz szükséges fogaskerekek és a mozgatásukra szolgáló mechanikus alkatrészek. Maga a ház két részre bontható, mint egy kindertojás. Mivel a fogaskerekek, maga az egész váltó olajban fürdik, ezért a sebességváltóház két részének jól kell illeszkednie egymáshoz.


Keresse meg autójához megfelelő kézi sebességváltó ház alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ez a sebességváltó ház két felének erős összecsavarozásán és az illesztésnél használatos tömítés minőségén múlik elsősorban. A tömítésnek jól kell bírnia a házban létrejövő nyomást, a meleget és a kenőolaj vegyi hatását is. 

 

Kézi sebességváltó ház alkatrész meghibásodása

Kézi sebességváltó működése

 

Az alkatrész leggyakoribb hibája, hogy ereszti az olajat. Ez az egyszerűbb esetben a tömítés sérülésére vezethető vissza, de az is elő szokott fordulni, hogy maga az alumínium ház sérül meg és ez okozza az olajfolyást, csöpögést. Ezek a zavarok a leggyakrabban mechanikus behatás következményei, azaz a sebességváltó házat valamilyen ütés érte. Ha a ház sérülése komolyabb, akkor nincs más megoldás, mint új ház beszerelése, amivel együtt ajánlatos a sebességváltó ház rögzítését és tömítését szolgáló valamennyi alkatrész cseréje is.