AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kinyomóvilla választása.

Kinyomóvilla köti össze a kuplungszerkezetet a kuplung pedállal. Az alkatrész áttétele teszi lehetővé, hogy az autó vezetőjének a tengelykapcsoló mozgatásához nagyságrendekkel kisebb erőt kelljen kifejtenie. Autóalkatrész webáruházunkban egyéb autó erőátviteli alkatrészek vásárlása is lehetséges, tekintse meg teljes kínálatunkat.

A kinyomóvilla meghibásodása

A kinyomóvilla nem tartozik a nagyon bonyolult alkatrészek közé, és meghibásodása sem gyakori. Mégis elő-elő fordul, hogy a villa csuklócsészéje vagy csapjai megkopnak. Ezeket nem lehet és nem is kell javítani, az egyetlen megoldás az egész alkatrész cseréje.


Keresse meg az autójához megfelelő kinyomóvilla alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A csere alkalmával, de az alkatrész állapotának rutin szerű ellenőrzésekor is meg kell a kinyomóvilla csapjait zsírozni. Ha a kinyomóvilla nem működik jól, akkor az egész tengelykapcsoló sem tudja betölteni a szerepét. Kisebb baj esetén csak azt tapasztaljuk, hogy vagy túl kicsi, vagy túl nagy a kuplungpedál holtjátéka.

Kinyomóvilla

A kinyomóvilla cseréje

A nem túl bonyolult kinyomóvilla cseréje viszont elég komoly feladat, mert meg kell hozzá bontani majd az egész tengelykapcsolót, ami a motor alatt, nem könnyen hozzáférhető helyen van, ezért le kell néhány más autóalkatrészt is szerelni. A kinyomóvillát előtte természetesen a javítás előtt érdemes beszerezni. A megrendelésekor nagyon ügyelni kell arra, hogy az adott márka, adott típusához illő kinyomóvillát vegyünk, mert bármilyet nem lehet az autóba beszerelni. Nem feltétlenül kell eredeti alkatrészt választani, megfelel a jó minőségű utángyártott is.