AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kézi sebességváltó rudazat persely választása.

Kézi sebességváltó rudazat persely, vagy rövidebben váltórúd persely a neve annak a műanyag vagy részben gumi alkatrésznek, amelyben a sebességváltó rúdjai mozognak.

A kézi sebességváltó rudazat persely hibája

Ha a váltórúd persely elkopott, tönkrement az autónkban, akkor azt tapasztaljuk, hogy a váltókar kotyog vagy lötyög, ilyenkor persze érdemes fontolóra venni a perselyek cseréjét. Több is van ugyanis általában a rendszerben. Az évek múlásával, sok ezer kilométer után a legjobb márkájú autóknál is könnyen előfordulhat, ...


Keresse meg autójához megfelelő kézi sebességváltó rudazat persely:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...hogy a váltórudazat perselyei megadják magukat. Ez nem meglepő, hiszen ezekben az öregedő műanyag perselyekben folyamatosan előre-hátra mozognak a rudak. A váltórúd persely nem javítható, cserélni kell. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A váltórúd perselyek cseréje

Kézi sebességváltó rudazat persely

 
A váltórúd perselyek egyenként és szettben is kaphatók. Sőt, a váltórudazat javítókészleteknek is részei, ezek a perselyek mellett golyósfészkeket és gumigyűrűket is tartalmaznak. Ha már a váltórudakhoz nyúlnak a szervizben, akkor már célszerű nem csak a műanyag perselyeket cserélni, hanem ellenőrizni és szükség esetén cserélni az úgynevezett faudi fejeket is, ezek szintén elöregedő műanyag elemek, amelyeket a gömbfejekre, gömbcsuklóra rápattintottak. A váltórúd perselyek és általában a váltórudak kiegészítő elemeinek cseréjével nem érdemes késlekedni, mert egy idő után már az is előfordulhat, hogy nem találunk be a sebességbe, ami elég kínos lehet út közben.