AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kézi sebességváltó rudazat persely választása.

Kézi sebességváltó rudazat persely, vagy rövidebben váltórúd persely a neve annak a műanyag vagy részben gumi alkatrésznek, amelyben a sebességváltó rúdjai mozognak. Webáruházunkban egyéb autó erőátviteli alkatrészek vásárlására is van lehetőség.

A kézi sebességváltó rudazat persely hibája

Ha a kézi sebességváltó rudazat persely elkopott, tönkrement az autónkban, akkor azt tapasztaljuk, hogy a váltókar kotyog vagy lötyög, ilyenkor persze érdemes fontolóra venni a perselyek cseréjét. Több is van ugyanis általában a rendszerben. Az évek múlásával, sok ezer kilométer után a legjobb márkájú autóknál is könnyen előfordulhat, ...


Keresse meg az autójához megfelelő kézi sebességváltó rudazat persely alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...hogy a váltórudazat perselyei megadják magukat. Ez nem meglepő, hiszen ezekben az öregedő műanyag perselyekben folyamatosan előre-hátra mozognak a rudak. A váltórúd persely nem javítható, cserélni kell. 

Kézi sebességváltó rudazat persely csere

Kézi sebességváltó rudazat persely

 
A váltórúd perselyek egyenként és szettben is kaphatók. Sőt, a váltórudazat javítókészleteknek is részei, ezek a perselyek mellett golyósfészkeket és gumigyűrűket is tartalmaznak. Ha már a sebességváltó rudazathoz nyúlnak a szervizben, akkor már célszerű nem csak a műanyag perselyeket cserélni, hanem ellenőrizni, és szükség esetén cserélni az úgynevezett faudi fejeket is, ezek szintén elöregedő műanyag elemek, amelyeket a gömbfejekre, gömbcsuklóra rápattintottak. A sebességváltó rudazat persely és általában a váltórudak kiegészítő elemeinek cseréjével nem érdemes késlekedni, mert egy idő után már az is előfordulhat, hogy nem találunk be a sebességbe, ami elég kínos lehet út közben.