AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Sebességváltó olajhűtő választása.

Sebességváltó olajhűtő gondoskodik arról, hogy a sebességváltó rendszerben a súrlódó alkatrészek kenéshez szükséges olaj hőmérséklete optimális legyen, az olaj által elvezetett hő a hőcserélőn keresztül távozhasson. Webshopunkban más autó erőátviteli alkatrészek rendelése ugyanúgy lehetséges, nézelődjön kínálatunkban.

A sebességváltó olajhűtő szerepe

A sebességváltó olajhűtőnek kell gondoskodnia arról, hogy a sebességváltóban a fogaskerekek súrlódása következtében keletkező hő elvezetését is szolgáló olaj mindig az optimális hőmérsékletű legyen.


Keresse meg az autójához megfelelő sebességváltó olajhűtő alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ennek fontosságát könnyű megérteni, ha tudjuk, hogy a váltóolajak csak bizonyos hőmérséklet esetén képesek az optimális kenési teljesítményt nyújtani. A sebességváltó olajhűtő egy folyadékkal működő hőcserélőnek is felfogható, ahol a lamellás hőcserélő segítségével vonják el a fölösleges hőt a rendszerből. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Sebességváltó olajhűtő

A sebességváltó olajhűtő cseréje

A sebességváltó olajhűtő a rajta keresztül áramló olajtól, illetve az olajban előforduló szennyeződésektől, adalékanyagoktól szenved a legtöbbet. Az is elő tud fordulni, hogy valamilyen külső mechanikus hatás következtében sérülnek a hőcserélő lamellák, vagy a tartály, illetve a vezetékek tömítése. Ezek rendszerint javíthatók az adott alkatrész cseréjével, de ha a sérülés a tartályon, vagy a hőcserélőn javíthatatlan, akkor csak az olajhűtő komplett cseréje lehet a megoldás, amire a hiba felismerését követően minél előbb alkalmat kell keríteni, mert az egész sebességváltó tönkre mehet az elégtelen kenés következtében.