AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kardán persely választása.

Kardán persely gondoskodik arról, hogy az autó kardán tengelye stabilan rögzítve legyen, és biztosan futhasson a csapágyokon, amelyeket a persely zár magába. Egyéb autó erőátviteli alkatrészek is megvásárolhatóak webshopunkban, tekintse meg a teljes kínálatot!

 

A kardán persely szerepe

 

A kardán persely elsősorban rögzítő szerepet tölt be, de mindeközben lehetővé kell tennie a tengely szabad forgását és a csapágyak kenését is. Ez az alkatrész sokkal nagyobb igénybevételnek van kitéve, mint egy átlagos persely, ami egy forgó tengelynél a csapágyakat tartalmazza. Ennek az oka, hogy a kardántengely szerepénél fogva nem egyszerűen forgó mozgást végez, de a kardáncsukló segítségével két, egymással szöget bezáró tengely forgását fogja össze, ami azt jelenti, hogy a tengelyre annak forgástengelyével szöget bezáró erők is hatnak. 


Keresse meg az auótjához megfelelő kardán persely alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Cseréje

 

Kardán perselyA kardán persely elsősorban akkor szokott meghibásodni, ha valami rendellenesség történik magával a kardántengellyel, aminek következtében extrém erők lépnek fel benne. A másik eset, hogy a kardántengelyt valamilyen trauma éri. Mivel a frontmotorral szerelt autóknál, ha hátsókerék meghajtásúak, akkor a kardántengely az egész autó hosszában húzódik, általában az autó karosszériája alatt, könnyen megsérülhet, ha a jármű magasabb akadályra hajt rá. Az sem kizárt, hogy az alkatrész hibája a persely anyagának hibájára, vagy a rossz kenés miatt bekövetkezett túlmelegedésre vezethető vissza.