AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kardánfelfüggesztő választása.

Kardánfelfüggesztő azért van az autóban, hogy a kardántengely végét rögzítse a megfelelő helyen, ami persze azzal jár, hogy komoly igénybevételnek van kitéve. Tekintse meg teljes autó erőátviteli alkatrészek kínálatunkat!

Kardánfelfüggesztő tartja stabilan az autó kerdántengelyét menet közben!

A kardántengely feladata ugyanis – eléggé leegyszerűsítve – az, hogy összekösse a hajtás két olyan alkatrészét, amelyek a gépkocsi haladása közben egymáshoz képest elmozdulhatnak. Ezért vannak rajta a csuklópontok és a tengely irányú elmozdulást segítő alkatrészek, kardánfelfüggesztő. A kardáncsuklók arról gondoskodnak...


Keresse meg autójához megfelelő kardánfelfüggesztőt!


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...hogy egymással menet közben változó szövet bezáró alkatrészek gond nélkül működjenek. (A kardán név egyébként egy olasz matematikus, Gerolamo Cardano nevéből származik.) Gondoljunk csak bele, hogy a motor és a váltó is mozog, hiszen gumibakon van, az alváz is elhajlik, a kerekek rugóznak stb. A kardánfelfüggesztő csapágyak része éppen ezért a vibrációt elnyelő gumiágy. Kardánfelfüggesztő csapágyak több tucat méretben, számtalan autótípushoz vásárolhatók a webáruházban.

Kardánfelfüggesztő autóalkatrész

A kardánfelfüggesztő hibák érzékelése jól hallható zajok alapján.

Nem meglepő, hogy ezek a csapágyak is kopnak, idővel meghibásodnak. Persze ma már ritkábban találkozunk ezzel a jelenséggel, mint régen, amikor még az autók hátsókerék meghajtása volt a jellemző, de azért persze a mai kocsikban is van kardántengely, az összkerék meghajtású autókról már nem is beszélve. A kardánfelfüggesztő hibára – mint oly sok esetben – itt is a szokatlan zajok hívják fel a figyelmet. A morgás, a daráló hang, a vibrálás gyakran a kopott kardánfelfüggesztő csapágyra hívja fel a figyelmet. Persze más is moroghat, de ha a zaj a fenéklemez vagy a kardánalagút felől jön, jó eséllyel erről van szó. A teljes csapágy vagy annak gumiágya cserélhető, elvileg nem is túl bonyolult művelet, de azért lehetőleg bízzuk a szervizre.