AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Nyelestengely szimering választása.

Nyelestengely szimering gondoskodik a nyelestengely csapágy rugalmas és stabil rögzítéséről a kuplungban, amivel alapvető szerepet játszik az autó sebességváltó rendszerének működésében. Egyéb autó erőátviteli alkatrészek rendeléséhez, nézze át a teljes kínálatunkat.

A nyelestengely szimering szerepe

A nyelestengely fontos feladatot lát el az autó erőátviteli rendszerében, vagyis ott, ahol az egyes fogaskerekeknek a főtengely fogaskerekéhez illesztésével a meghajtás fordulatszámát, illetve ezzel összefüggésben a leadott teljesítményt lehet megválasztani. 


Keresse meg az autójához megfelelő nyelestengely szimering alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A nyelestengely szimering szerepe megegyezik az autóban található egyéb szimeringek szerepével, amikor szilárd, ugyanakkor rugalmas és szabad mozgást biztosító kötést tesz lehetővé a sebességváltó bonyolult rendszerében a nyelestengely csapágyánál.

A nyelestengely szimering cseréje

Nyelestengely szimering

A nyelestengely szimering is fém- és főleg gumi elemekből áll, amelyek egyszerre erősek és rugalmasak. Ez a szimering is az üzemelés közben fellépő feszültségek levezetését szolgálja, amivel a védelmében működő alkatrészeket kíméli a túl nagy mechanikai igénybevételtől. Ez azzal jár, hogy idővel elhasználódik, főleg a gumi része megy tönkre, amiért cserére szorul. Amennyiben ezt elmulasztjuk, azzal az egész kuplungot és a váltót tesszük kockára. A szimering mellett megjelenő olaj, az enyhe súrlódó hang, ami csak a kuplung kinyomásával szűnik meg, amíg megszűnik, a szimering cseréjének szükségességére figyelmeztet.