AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kuplung munkahenger választása.

A kuplung munkahenger annak a rendszernek, a kuplungrendszernek a fontos része, amelynek a legfontosabb feladata, hogy a motor által előállított energiát megfelelő mértékben továbbítsa a sebességváltókhoz. Tekintse meg teljes autó erőátviteli alkatrészek kínálatunkat!

Többféle kuplunghoz más más kuplung munkahenger tartozik.

Egy kuplung munkahenger tulajdonképpen egy klasszikus energiaátalakító eszköz, amely a bele áramló közeg nyomási energiáját alakítja át a dugattyú mozgásává. A nyomás alatt álló közeg lehet hidraulika olaj vagy sűrített levegő, ennek megfelelően lehet az autónkban kuplung munkahenger ...


Keresse meg az autójához megfelelő kuplung munkahenger alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...(más néven hidraulikus munkahenger) vagy pneumatikus munkahenger. Szóval, ha azt látjuk, hogy jó áron beszerezhető az alkatrész, ne csapjunk le rá, amíg nem győződtünk meg arról, hogy ez kell az autónkba.

Mi történik, ha meghibásodik, elfolyt belőle az olaj, vagy levegős lett?

Kuplung munkahenger

Ezért a kuplung pedál egyszerűen lent marad, miután lenyomtuk, szükségessé vált a munkahengerek felújítása vagy cseréje. A felújítás lényeges részei: légtelenítés, rozsdátlanítás, tisztogatás, tömítések ellenőrzése, kuplungolaj csere. Persze a felújítás csak akkor lehetséges, ha a kuplung munkahenger fémháza még jó állapotban van, nem tette tönkre a belsejét a rozsda. Ha csiszolással sem lehet simává tenni a felületét, mindenképpen cserére lesz szükség, ami persze kellemetlen, hiszen a felújítás olcsóbb. A csere nem olcsó mulatság, egy ilyen alkatrész ára 10-15 ezer forint, aztán ott van még a munkadíj. Ha meg már úgyis szerelik a kuplungrendszert, ajánlott lecserélni a kuplungfolyadékot is, ezt kétévente eleve érdemes megtenni, mivel az olaj koszolódik, és vizet is magába szív, például a levegő párájából, ami meg rozsdásodást okozhat a kuplung munkahengerben is.