AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szimering választása.

Szimegrint a neve azoknak az autókban is használatos tömítő elemeknek, amelyek egyszerre biztosítanak fém szilárdságú tartást és rugalmas tömítést a velük felszerelt, általában mozgó, forgó alkatrészek csatlakozásainál.

A szimering szerepe

A szimering egyszerre három feladatot is ellát. Először is a csatlakozó és közben mozgó alkatrészeknél tömít, megakadályozza az olaj, vagy más hidraulikus anyag, a gázok, a levegő távozását. Másrészről a csatlakozó és mozgó alkatrészeket erősen össze is tartja. Harmadszor úgy rögzíti az elemeket egymáshoz, hogy azok szabadon el tudnak egymáshoz képest mozdulni. A leírásból látszik, hogy bár első látásra igen egyszerű tömítő feladatot lát el egy szimering, minden vele szemben támasztott követelménynek nem egyszerű megfelelnie.


Keresse meg az autójához megfelelő szimeringet:


A szimeringek kopnak és cserélni kell őket

SzimeringA szimering leírásából is következtetni lehet arra, hogy – főleg a rugalmas érintkezést és tömítést szolgáló része – erős kopásnak van kitéve, és nyilván egy idő után annyira el tud használódni, hogy már nem képes a tömítő feladatát ellátni. Ilyenkor nem szokás és nem is lehet javítgatni, a szimeringet ki kell cserélni. Ez vonatkozik arra az esetre is, ha nem a fémes rész rongálódik meg. A cseréhez a szimeringek nagy választéka áll rendelkezésre, de természetesen ennél az alkatrésznél is a márkára és a modellre szabottat kell kiválasztani és megrendelni a cseréhez.