AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kuplung állító fogasív választása.

Kuplung állító fogasív, vagy kuplung pedál fogasív - ez is egy fontos alkatrésze a tengelykapcsoló rendszernek, amit leggyakrabban egyszerűen csak kuplungnak hívunk.

A kuplung állító fogasív feladata

Fogasív természetesen még az autónkban sem csak a tengelykapcsoló rendszerben működik, ezeknek általában az a feladatuk, hogy az egyik alkatrész elmozdulását precízen vigyék át egy másikra. Maga a teljes kuplung rendszer is azt a célt szolgálja, hogy a kuplung pedál lenyomásának vagy felengedésének...


Keresse meg autójához megfelelő kuplung állító fogasívet:


...(illetve automata kuplung esetében a vezérlőnek) a hatását továbbítsa a kuplung tárcsához és a kinyomócsapágyhoz és ezzel sebesség váltás alatt megszakítsa a kapcsolatot a sebességváltó és a motor között, majd a váltás után helyreállítsa azt. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Kuplung állító fogasív

Mi lehet a kuplung állító fogasív hibája?

A kuplung állító fogasív is elég nagy munkát végez, ezért erősen elkophat, sőt, előfordulhat, hogy egyes fogak megrongálódnak vagy akár le is törnek. Mivel pontosan illeszkedő fogazású alkatrészről van szó, ez elég nagy gondot jelent. Ezért a nehézkes kuplungozás oka lehet a kuplung állító fogasív elhasználódása, hibája is. Fogasív vásárolható külön is, de általában szettben, leginkább automatikus kuplung javítókészletben kínálják. Ha gond van a kuplunggal, meghibásodott a kuplung állító fogasív, megfelelő szervizt kell keresni, mert ennek a rendszernek is veszélyes lehet az amatőr buherálása.