AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kuplung állító fogasív választása.

Kuplung állító fogasív, vagy kuplung pedál fogasív - ez is egy fontos alkatrésze a tengelykapcsoló rendszernek, amit leggyakrabban egyszerűen csak kuplungnak hívunk. A Kovács autó erőátviteli alkatrész webshop kínálatában természetesen egyéb termékeket is talál, nézze meg teljes választékunkat.

A kuplung állító fogasív feladata

Fogasív természetesen még az autónkban sem csak a tengelykapcsoló rendszerben működik, ezeknek általában az a feladatuk, hogy az egyik alkatrész elmozdulását precízen vigyék át egy másikra. Maga a teljes kuplungrendszer is azt a célt szolgálja, hogy a kuplung pedál lenyomásának vagy felengedésének...


Keresse meg az autójához megfelelő kuplung állító fogasív alkatrészt:


...(illetve automata kuplung esetében a vezérlőnek) a hatását továbbítsa a kuplung tárcsához és a kinyomócsapágyhoz és ezzel sebesség váltás alatt megszakítsa a kapcsolatot a sebességváltó és a motor között, majd a váltás után helyreállítsa azt.

Kuplung állító fogasív

Mi lehet az állító fogasív hibája?

Mint sok más alkatrész, ez is elég nagy munkát végez, ezért erősen elkophat, sőt, előfordulhat, hogy egyes fogak megrongálódnak vagy akár le is törnek. Mivel pontosan illeszkedő fogazású alkatrészről van szó, ez elég nagy gondot jelent. Ezért a nehézkes kuplungozás oka lehet az alkatrész elhasználódása, hibája is. Fogasív vásárolható külön is, de általában szettben, leginkább automatikus kuplung javítókészletben kínálják. Ha gond van a kuplunggal, meghibásodott a kuplung állító fogasív, megfelelő szervizt kell keresni, mert ennek a rendszernek is veszélyes lehet az amatőr buherálása.