AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kézi sebességváltó tartó választása.

Kézi sebességváltó tartó foglalja magában a kart. A tartó, amely az alvázhoz van rögzítve lehetővé teszi, hogy a sebességváltó kar szabadon mozoghasson benne. Amennyiben más autó erőátviteli alkatrészekre is szüksége lenne, tekintse meg teljes kínálatunkat!

A kézi sebességváltó tartó funkciója

A kézi sebességváltó tartóban a karnak szabadon kell mozogni, olyan pályán, amelyet az egyes sebességfokozatok beállítása érdekében meg kell tennie. Mindeközben a tartónak rögzítő feladata is van, mert az erőátviteli rendszertől, a kuplungtól erős rezgés és egyéb hatások érik a motor és a futómű össze-, illetve szétkapcsolásakor.


Keresse meg az autójához megfelelő kézi sebességváltó tartót:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A kar szabad mozgásának biztosítása érdekében, de a belső szerkezet védelme céljából a sebességváltó kar és a tartó közötti rést rugalmas borító takarja.

A kézi sebességváltó tartó nem bonyolult alkatrész

Kézi sebességváltó tartó

 
A kézi sebességváltó tartó ritkán és csak hosszabb igénybevétel, évek eltelte után használódhat el. Ilyenkor előfordulhat, hogy a cseréje elkerülhetetlenné válik, mert egyébként állítani rajta nem lehet. Az új kézi sebességváltó tartó beszerzésénél körültekintően kell eljárni, vagyis az autónk márkájának, típusának és évjáratának megadásával kell beszerezni az alkatrészt. Esetenként még ez sem elég, így érdemes utánanézni a cikkszámnak, vagy feljegyezni az alvázszámot, és annak megadásával rendelni.