AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kardánkereszt választása.

Kardánkereszt a neve a kardáncsukló központi elemének, ami nem más mint két egymásra merőleges csapágyakat tartalmazó csapágypár, ami a két tengely síkjának elmozdulását teszi lehetővé egymáshoz képest. Nem csak ez, de számos egyéb autó erőátviteli alkatrészek vásárolhatóak nálunk, tekintse meg teljes kínálatunk!

 

A kardánkereszt funkciója

 

A kardánkereszt két csuklója egymásba kapaszkodva hozza létre azt a kötést a kardántengely két külön álló tengelye között, ami lehetőév teszi a forgó mozgás átadását úgy, hogy a két tengely síkja egymással szöget zár be. Ebből következően a kardánkereszt jelentős, a tengellyel szöget bezáró erőhatásoknak van kitéve, ami a kikopását, a meglazulását, de akár a törését is okozhatja. Ezért ezek az alkatrészek extrém erős anyagból készülnek, hiszen a meghibásodásuk azonnal mozgásképtelenné teszi az autót.


Keresse meg az autójához megfelelő kardánkeresztet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A kardánkereszt cseréje

Az autó kardánkeresztjeA kardánkereszt egy komplett alkatrész, amit meghibásodása, megkopása esetén egyben ki lehet cserélni és ezzel a hibás működésből eredő gondot azonnal ki lehet küszöbölni. A szerelés nem bonyolult feladat, végrehajtásához kisebb odafigyelésre van szükség, mint a megfelelő kardánkereszt megtalálásához egy webáruházban, ahol nagyon körültekintően kell meghatározni az autó márkája mellett a modell évjáratát is, ahhoz, hogy a hozzá illő kardánkeresztet megtaláljuk, mert azt a szerelés közben már nem lehet az adott autó paramétereihez igazítani.