AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Nagynyomású szivattyú választása.

Nagynyomású szivattyú sok helyen előfordulhat, de minket nem minden nagynyomású szivattyú érdekel, csak azok, amelyeket gépkocsikba szerelnek.

A legismertebbek az autókban működő szivattyúk között, a gázolaj, a diesel vagy a hidraulikus szivattyú.

Azt persze mondanom sem kell, hogy ezek el szoktak romolni. Ilyenkor általában cserére kerül sor, ahol mondjuk egy benzines autónál, a csere költségénél a legfontosabb tétel a benzinszivattyú ár. Ahány autómárka és gyakran típus is, annyi benzinszivattyú fordulhat elő, és ugyanannyi ár is, ami ráadásul kereskedőnként is eltérő lehet.


Keresse meg az autójához megfelelő nagynyomású szivattyúkat:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A diesel- vagy gázolaj-szivattyú ugyanazt a funkciót látja el, mint a benzinszivattyú, vagyis az üzemanyagtartályból a motorhoz pumpálja az üzemanyagot az üzemanyag rendszeren belül. Kicsit más a hidraulikus szivattyú, mert az a jármű hidraulikájához biztosítja a megfelelő folyadéknyomást.

Nagynyomású szivattyú javítás

Nagynyomású szivattyú

Ami elromolhat, az el is romlik. A nagynyomású szivattyú működése létfontosságú a gépkocsi számára, és ezt csak akkor látjuk igazán, ha valamilyen oknál fogva ellehetetlenül egy nagynyomású szivattyú működése benne. Ilyenkor irány a szerelő, és jöhet a javítása, ami lehet akár a nagynyomású alkatrész felújítása is, vagyis egy generál javítás. Akár a javításáról, akár a felújításáról van szó, szakemberhez kell fordulni. Egy nagynyomású szivattyú javítása vagy felújítása olyan berendezéseket érint, amelyek fokozott biztonságtechnikai problémát jelenthetnek. Az üzemanyag tank és a motor közötti kapcsolat biztonsága rendkívül fontos a normál működés alatt és extrém helyzetben, mondjuk egy baleset esetén. A hidraulika működése alapvetően a hidraulikus szivattyútól függ. És akkor még nem beszéltünk az ugyancsak nélkülözhetetlen nyomásfokozó szivattyú szerepéről. Vagyis: nyomásfokozó, hidraulikus, gázolaj vagy benzin szivattyú, egyszerűen rendben és biztonságosan kell működnie valamennyinek ahhoz, hogy a gépkocsi mozgásba jöjjön alattunk.