AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Fojtószelep ház választása.

Fojtószelep ház, más néven pillangó zárja körül a fojtószelepet, amelynek feladata a levegőbeáramlás szabályozása, annak megfelelően, hogyan nyomja az autó vezetője a gázpedált. Tehát lényegében a motor irányított működéséért felel az a szelep, amelynek házáról beszélünk. Üzemanyag rendszer webáruházunk kínálatában egyéb alkatrészeket is talál!

A fojtószelep ház elhasználódása

A fojtószelep ház, amelyben a fojtószelep működik, a rajta keresztüláramló levegő és a befecskendezéshez a kipufogóból visszavezetett gáz miatt erős igénybevételnek van kitéve. A fojtószelep ház belső felülete karbonosodik, szenes, kormos lerakódások képződnek rajta.


Keresse meg autójához megfelelő fojtószelep házat:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ez különösen azért van így, mert a korszerű motorokban a fojtószelep ház, vagy másik nevén a pillangószelep-házban keveredik a kipufogó gáz és a friss levegő. Előbbit azért vezetik vissza, hogy előmelegítse a beszívott levegőt, javítva az égést.

Fojtószelep ház

A fojtószelep ház cseréje

A fojtószelep ház nem csak a vezető szándékai szerint, a gázpedáltól érkező utasításoknak tesz eleget, hanem az alapjáratot is automatikusan szabályozza, azaz hideg motornál és felmelegedett motornál egyaránt gondoskodik a megfelelő levegő-üzemanyag keverékarány létrejöttéről. A fojtószelep ház belsejéből számos érzékelőtől begyűjtött jel alapján a motorvezérléstől kap utasítást. Ezek azonban hibásak lehetnek, és megzavarhatják a motor működését, ha a fojtószelep házban lerakódott idegen anyagok miatt a szelep nem tudja az utasításokat maradéktalanul végrehajtani. Ilyenkor a fojtószelep házat ki kell tisztítani, de végső esetben, ha ez már nem elégséges, cserélni kell.