AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Tömítések választása.

Az üzemanyag tömítések biztosítják az egymáshoz kapcsolódó alkatrészek esetében azt, hogy az illesztések mentén ne szivárogjon, vagy ne nyomuljon ki semmi az alkatrészen kívülre, vagy ne jusson idegen anyag az üzemanyag rendszer belsejébe.

Az üzemanyag tömítések az illesztéseknél nagy igénybevételnek vannak kitéve

Az üzemanyag tömítések a legtöbb alkatrésznél extrém igénybevételnek vannak kitéve. Az illesztéseknél nagy nyomást, magas hőmérsékletet, esetenként rezgést kell kiállniuk. Ezért általában rugalmas anyagból készülnek, gyakran gumiból, vagy olyan anyagból, ami tűri a magas hőmérsékletet és annak hatására nem veszíti el az alakját, ...


Keresse meg az autójához megfelelő üzemanyag rendszer tömítések alkatrészeket:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...mint ahogy akkor sem, amikor a kapcsolódó alkatrészeket nagy erővel egymáshoz szorítják a kötőelemek. Az üzemanyag tömítések anyagának kikísérletezése és a legjobb tömítések gyártása ma már külön iparágnak tekinthető, megvannak a legjobb képviselői, azok a gyártók, amelyek az autógyáraknak szállítanak, de vannak nagyon jó utángyártók is.

A üzemanyag tömítések mindig cserélendőek, és nem javítandóak

Üzemanyag rendszer tömítés

Az üzemanyag tömítésekre jellemző az is, hogy nem szokás javítani, vagy az egymáshoz illesztett alkatrészek szétszedése után újra felhasználni. Ennek egyik oka, hogy a tömítésen az összeszereléskor olyan változások következnek be, amelyek az újra használatnál megakadályozzák a jó tömítést. Ezért számos olyan javítás és alkatrészcsere van, ahol automatikusan cserélni kell a tömítést, akár akkor is, ha az szemre semmilyen károsodást nem szenvedett el. Ezért a legtöbbször a tömítéseket az egyes alkatrészekhez tömítőkészletekben árusítják, így is érdemes minden esetben beszerezni őket.