AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Tömítések választása.

Az üzemanyag tömítések biztosítják az egymáshoz kapcsolódó alkatrészek esetében azt, hogy az illesztések mentén ne szivárogjon, vagy ne nyomuljon ki semmi az alkatrészen kívülre, vagy ne jusson idegen anyag a belsejébe.

A tömítések az illesztéseknél nagy igénybevételnek vannak kitéve

A tömítések a legtöbb alkatrésznél extrém igénybevételnek vannak kitéve. Az illesztéseknél nagy nyomást, magas hőmérsékletet, esetenként rezgést kell kiállniuk. Ezért általában rugalmas anyagból készülnek, gyakran gumiból, vagy olyan anyagból, ami tűri a magas hőmérsékletet és annak hatására nem veszíti el az alakját, ...


Keresse meg az autójához megfelelő üzemanyag rendszer tömítések alkatrészeket:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...mint ahogy akkor sem, amikor a kapcsolódó alkatrészeket nagy erővel egymáshoz szorítják a kötőelemek. A tömítések anyagának kikísérletezése és a legjobb tömítések gyártása ma már külön iparágnak tekinthető, megvannak a legjobb képviselői, azok a gyártók, amelyek az autógyáraknak szállítanak, de vannak nagyon jó utángyártók is. Tekintse meg további üzemanyag rendszer alkatrészeinket is!

A tömítések mindig cserélendőek, és nem javítandóak

Üzemanyag rendszer tömítés

A tömítésekre jellemző az is, hogy nem szokás javítani, vagy az egymáshoz illesztett alkatrészek szétszedése után újra felhasználni. Ennek egyik oka, hogy a tömítésen az összeszereléskor olyan változások következnek be, amelyek az újra használatnál megakadályozzák a jó tömítést. Ezért számos olyan javítás és alkatrészcsere van, ahol automatikusan cserélni kell a tömítést, akár akkor is, ha az szemre semmilyen károsodást nem szenvedett el. Ezért a legtöbbször a tömítéseket az egyes alkatrészekhez tömítőkészletekben árusítják, így is érdemes minden esetben beszerezni őket.