AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Befecskendező szelep választása.

Befecskendező szelep segítségével jut a motor égésterébe a motor vezérlése által szabályozott üzemanyag-levegő keverék. A szelep nyitását és zárását is a motor vezérlőegysége irányítja, ezért igen fontos alkatrész az autó üzemanyag rendszerében.

A befecskendező szelep működési elve

Egy úgy nevezett szeleptestben helyezkedik el, amelyben mágnesmagként funkcionáló fúvókatű és mellette mágnestekercs, valamint a hozzá kapcsolódó vezeték helyezkedik el. Amikor a motor vezérlő egysége a mágnestekercsbe feszültséget juttat, a fúvókatű a szelepülésről felemelkedik, ...


Keresse meg autójához megfelelő befecskendező szelepet:


...amivel a befecskendező furat szabaddá válik, így az égéstérbe tüzelőanyag áramolhat. A feszültség megszűntével a fúvókatűt egy rugó visszaállítja az alaphelyzetébe, amivel lezárja a befecskendező furatot.

Befecskendező szelep

A befecskendező szelep meghibásodása

A nem megfelelő működést jelzik az indítási problémák, a motor teljesítményének csökkenése, a növekvő üzemanyag fogyasztás, az ingadozó alapjárati fordulatszám. A szelep hibája miatt kedvezőtlenül megváltozik a kipufogógáz összetétele, ennek következtében károsodhat a katalizátor, csökkenthet a motor élettartama. A meghibásodás okai között előkelő helyen szerepel a szennyezett üzemanyag, az eltömített üzemanyagszűrő, az üzemanyagban található adalékok, de nem ritka az elektromos hibák sem, amikor vezetékszakadás miatt keletkezik rövidzárlat a mágnestekercsben.