AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Üzemanyagszűrő fedél választása.

Üzemanyagszűrő fedél hiányában az autónknak számos problémája támadhat, ami a végén mindig a pénztárcánknál ér véget. A kis alkatrészekre jellemzően, nem drága, nem is látszik fontosnak. Egészen addig, amíg baja nem lesz.

 

Az üzemanyagszűrő fedél is meghibásodik

 

Az üzemanyagszűrő fedél a gépkocsi üzemanyag ellátó rendszerében használatos üzemanyagszűrő tartozéka. Ha meghibásodik, akkor pont olyan problémákat okoz, mintha az egész üzemanyagszűrő ment volna tönkre, ami pedig majdnem akkora galiba forrása lehet, mintha az üzemanyagpumpa mondta volna fel a szolgálatot....


Keresse meg az autójához megfelelő üzemanyagszűrő fedél alkatrészt:


Az üzemanyag ugyanis az autó motorjához megfelelő túlnyomáson érkezik, ez a feltétele, hogy időben eljusson az üzemanyag adagoló rendszerhez, és ott létre jöhessen az optimális üzemanyag-levegő keverékarány. Ebben játszik egészen fontos szerepet ez a fedél.

 

Ha szökik a nyomás, nem működik

 

Üzemanyagszűrő fedélEz a bizonyos fedél tehát egy záró szerkezete az üzemanyagszűrőnek. Hibája esetén fals levegő kerülhet a rendszerbe, vagy megszökik a szűrőn keresztül a túlnyomás alatt lévő levegő az üzemanyag-adagoló rendszerből. Mivel ez a kis alkatrész megfelelő erősségű műanyagból van, nem gyakran esik meg, hogy károsodik, törik vagy reped. Annál gyakoribb, hogy a megfelelő tömítést szolgáló gyűrű használódik el benne, ami végül is ugyanoda vezet, mintha maga az fedél hibásodna meg. A javítása egyenlő a cseréjével. Beszerzése nem nevezhető nagy kiadásnak, de szükséges és fontos ráfordításnak annál inkább.