AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Adagoló választása.

Adagoló a leegyszerűsített neve az autók Üzemanyag Adagoló Rendszerének, amely mára egy egészen összetett, számos információ folyamatos kiértékelésén és feldolgozásán alapuló, komputer vezérelte alkatrészegységgé fejlődött. Ha más üzemanyag rendszer alkatrészre lenne szüksége, áruházunkban azt is megtalálja!

Az adagoló funkciója

Az adagoló funkciója az autó motorjában az, hogy a vezetőnek a gázpedálon keresztül érkező utasításainak megfelelő optimális üzemanyag-keverékarány jöjjön létre és ebből az üzemanyag keverékből annyi, olyan nyomáson és hőmérsékleten kerüljön a motor égésterébe, amennyi a legjobban megfelel az adott pillanatban, az adott belső és külső körülmények figyelembe vételével a megkívánt motorteljesítmény eléréséhez.


Keresse meg autójához megfelelő üzemanyag adagoló autóalkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...amennyi a legjobban megfelel az adott pillanatban, az adott belső és külső körülmények figyelembe vételével a megkívánt motorteljesítmény eléréséhez. Ez már önmagában sem hangzik túl egyszerűnek és a látszat nem csal, mert nem is az. Tekintse meg további üzemanyag rendszer alkatrészeinket is!

Bosch adagoló

Az adagoló működése

Az autó adagoló rendszere az üzemanyagtartályból kellő nyomással érkező üzemanyagot a légszűrőn megtisztított, előmelegített és kellő mennyiségben, nyomáson adagolt levegővel keveri, majd az égéstérbe fecskendezi, olyan formában, hogy ott az égés a leghatékonyabb lehessen. Ezt a folyamatot, amelyben szinte egyfolytában változik a motortól várt teljesítmény, ennek megfelelően az adagolóval szembeni követelmények is, ma az autóba szerelt számos szenzortól érkező jelet figyelembe véve egy komputer vezérli, amely szüntelenül összehasonlítja a mért adatokat a hozzájuk tartozó és a komputerben tárolt optimális vezérlési paraméterekkel és ezek alapján ad utasításokat az adagoló egyes alkatrészeinek.