AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Üzemanyag betöltő cső választása.

Üzemanyag betöltő cső gondoskodik arról, hogy az autó tanksapkájának lecsavarása után a töltőpisztolyból kiáramló üzemanyag eljusson az üzemanyagtankhoz, az üzemanyag rendszeren belül

Az üzemanyag betöltő cső működése

Az üzemanyagcsőnek elsősorban azt a feladatot kell ellátnia, hogy tankoláskor a tankba áramolhasson az üzemanyag, illetve ezzel egy időben a kiszoruló levegőnek legyen lehetősége az akadálytalan távozásra. Fontos ugyanis, hogy miközben a benzin vagy a gázolaj a kútból nyomás alatt a tankba áramlik, ne szoruljon meg a tankban a levegő. 


Keresse meg az autójához megfelelő üzemanyag betöltő cső alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ugyancsak a levegő áramlásával függ össze, hogy a csőnek folyamatos szellőzést is biztosítania kell, hiszen a motor felé eltávozó üzemanyag helyén vákuum keletkezik, amit levegővel kell feltölteni, miközben útját kell állni az üzemanyag fölött kialakult pára távozásának is.

Milyen a jó üzemanyag betöltő cső?

Üzemanyag betöltő cső

 

A jó cső azon kívül, hogy a fent leírtakat tudja, olyan anyagból és olyan precízen készül, hogy lehetőleg a legtovább bírja a terhelést, amit az üzemanyag és főleg a benne található adalékok jelentenek számára. Tehát nem korrodálódik, nem lyukad ki, nem tömődik el, és jól kapcsolódik a karosszériához, a tankhoz és a betöltő nyíláshoz, úgy, hogy ezeken a helyeken sem kezdi ki a rozsda, vagy egyéb vegyi hatás következtében nem rongálódik meg még hosszú használat után sem. Ebben fontos szerepet játszik az üzemanyagcsőnél használt tömítések minősége.