AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Résolaj cső választása.

Résolaj cső feladata, hogy a befecskendezőnél visszamaradó, felesleges üzemanyagot visszavezesse az üzemanyag adagoló rendszerbe, amivel annak folyamatos működését biztosítja.

A résolaj cső meghibásodása

Ha a résolaj cső meghibásodik - ami általában azt jelenti, hogy a gumiból készült cső kilyukad - elfolyik az üzemanyag és ráadásul levegő kerül az egész rendszerbe, ami felborítja annak működési rendjét. Ez sok mindenben megnyilvánulhat, de a legegyszerűbb jele, hogy a motor hidegen nehezebben indul.


Keresse meg az autójához megfelelő résolaj csövet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ennél nagyobb galibát is okozhat azonban a kilyukadt cső, hiszen miatta megváltoznak a körülmények az üzemanyag ellátó rendszerben, a vezérlés fals adatokat kap, így rossz utasításokat ad a befecskendezőnek, ami ennek következtében messze nem optimálisan fog működni.

Résolajcső

A résolaj cső cseréje

A cseréje nem tartozik a bonyolult műveletek közé, akár házilag is el lehet végezni, otthon a garázsban. A művelethez szükséges csövet méterre meg lehet vásárolni, majd a levett cső helyén talált csatlakozóra kell az újat felhelyezni. Amikor a résolaj cső cseréjére készülünk, az egyetlen feladat, hogy a beszerzésénél megadjuk, milyen méretű csőre van szükség a mi autónkhoz. Bonyolultabb a helyzet, ha nem csak a résolaj cső lyukadt ki, de a csatlakozó is megsérült, mert akkor azt is cserélni kell.