AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Résolaj cső választása.

Résolaj cső feladata, hogy a befecskendezőnél visszamaradó, felesleges üzemanyagot visszavezesse az üzemanyag adagoló rendszerbe, amivel annak folyamatos működését biztosítja.

A résolajcső meghibásodása

Ha a résolajcső meghibásodik, ami általában azt jelenti, hogy a gumiból készült cső kilyukad, elfolyik az üzemanyag és ráadásul levegő kerül az egész rendszerbe, ami felborítja annak működési rendjét. Ez sok mindenben megnyilvánulhat, de a legegyszerűbb jele, hogy a motor hidegen nehezebben indul.


Keresse meg autójához megfelelő résolaj cső autóalkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ennél nagyobb galibát is okozhat azonban a kilyukadt résolajcső, hiszen miatta megváltoznak a körülmények az üzemanyag ellátó rendszerben, a vezérlés fals adatokat kap, így rossz utasításokat ad a befecskendezőnek, ami ennek következtében messze nem optimálisan fog működni. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A résolajcső cseréje

A résolajcső cseréje nem tartozik a bonyolult művelete közé, akár házilag is el lehet végezni, otthon a garázsban. Az művelethez szükséges csövet méterre meg lehet vásárolni, majd a levett cső helyén talált csatlakozóra kell az újat felhelyezni. Amikor a résolajcső cseréjére készülünk az egyetlen feladat, hogy a beszerzésénél megadjuk, milyen méretű csőre van szükség a mi autónkhoz. Bonyolultabb a helyzet, ha nem csak a cső lyukadt ki, de a csatlakozó is megsérült, mert akkor azt is cserélni kell.