AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Üzemanyagszűrő szelep választása.

Üzemanyagszűrő szelep gondoskodik az üzemanyagszűrő tartály légtelenítéséről. A légtelenítésre azért van szükség, mert az üzemanyagba került légbuborék megakadályozza a motor indulását és hibát okoztah az üzemanyag rendszer belsejében.

Az üzemanyagszűrő szelep funkciója

Az üzemanyagszűrő szelep akkor válik fontossá, amikor szűrőt cserélünk az üzemanyag adagoló rendszerünkben. Ilyenkor az elhasználódott szűrőt eltávolítjuk és helyére újat szerelünk be. Ezt követően tölthetjük fel az üzemanyagszűrő tartályát üzemanyaggal, csakhogy itt gondosan ügyelnünk kell arra, ...


Keresse meg autójához megfelelő üzemanyagszűrő szelepet:


...hogy nem maradjon a tartályban levegő, vagyis az légteleníteni kell. Ezt teszi lehetővé az üzemanyagszűrő szelep, aminek kinyitásával, vagyis meglazításával lehetővé tesszük az üzemanyagpumpa által az üzemanyagszűrő tartályába pumpált üzemanyag által kiszorított levegő távozását. Ha ezt nem, vagy rosszul csináljuk, a motor nem fog elindulni az indítókulcs elfordítására.

Mi van, ha levegő marad a rendszerben

Üzemanyagszűrő szelep

Amennyiben azt érzékeljük, hogy levegő maradt az üzemanyag ellátó rendszerben, akkor a légtelenítését ezen szelep segítségével addig ismételjük el, amíg az sikeres nem lesz, azaz nem távozott az üzemanyagszűrő tartályból az utolsó légbuborék is. Alap esetben a rosszul légtelenített, vagy nem jól elzárt szelep miatt levegős rendszer miatt a motor el sem indítható, de ez nem mindig van így, mert az üzemanyag adagolás, amíg a buborék nem ér kritikus helyre, beindulhat. Ha a magasnyomású szivattyút a levegős tartály következtében gázolaj nélkül és a gázolaj kenőhatása nélkül működtetjük könnyen súlyosan károsodhat.