AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Üzemanyag tank jeladó tömítés választása.

Üzemanyag tank jeladó tömítés gondoskodik arról, hogy az üzemanyag tartályba belógó jeladó miatt ne szivárogjon az üzemanyag.

Az üzemanyag tank jeladó tömítés feladata

Az üzemanyag tank jeladó belóg a tartályba, a tömítés a tank fala és a jeladó feje között akadályozza az üzemanyag szivárgását, egyben gondoskodik a rugalmas kapcsolatról a két fém alkatrész között. Az üzemanyag szivárgása elég kellemetlen, sőt veszélyes lenne, ezért ez a tömítés fontos alkatrésznek számít. 


Vásárolja meg kedvezményes áron autójához szükséges üzemanyag tank jeladó tömítést:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az üzemanyag tank jeladó, vagy más néven szintjelző egyébként egy elektromos alkatrész, amely benne le-föl mozgó úszó segítségével méri a tankban levő üzemanyag mennyiségét és a jelet a műszerfalon levő kijelzőre továbbítja. Ha gond van vele, az autó még jól működik, mégis fontos, mert nem árt tudni, mikor kell tankolni.

Az üzemanyag tank jeladó tömítés hibája

Mind az autó többi tömítésénél, az üzemanyag tank jeladó tömítéssel is előfordulhat, hogy elöregszik, elkopik. Ilyenkor nincs mit tenni, le kell cserélni. Akkor is ajánlatos így tenni, ha magával az üzemanyag tank jeladóval van valami gond és ezért ki kellett szedni a helyéről. Semmiképpen nem ajánlatos ilyenkor a régi, fáradt tömítést visszatenni, hiszen egy viszonylag olcsó alkatrészről van szó, de az komoly kiadást jelenthet ha elromlik és ezért majd újra fel kell keresnünk a szervizt. Webáruházunkban a Pierburg márkájú jeladó tömítéseket ajánljuk különböző autótípusokhoz.