AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Üzemanyag tank jeladó tömítés választása.

Üzemanyag tank jeladó tömítés gondoskodik arról, hogy az üzemanyag tartályba belógó jeladó miatt ne szivárogjon a hajtóanyag az üzemanyag rendszeren belül.

Az üzemanyag tank jeladó tömítés feladata

A tank jeladó belóg a tartályba, a tömítés a tank fala és a jeladó feje között akadályozza az üzemanyag szivárgását, egyben gondoskodik a rugalmas kapcsolatról a két fém alkatrész között. Az üzemanyag szivárgása elég kellemetlen, sőt veszélyes lenne, ezért ez a tömítés rendkívül fontos alkatrésznek számít. 


Vásárolja meg kedvezményes áron az autójához szükséges üzemanyag tank jeladó tömítés alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az üzemanyag tank jeladó, vagy más néven szintjelző egyébként egy elektromos alkatrész, amely benne le-föl mozgó úszó segítségével méri a tankban levő üzemanyag mennyiségét, és a jelet a műszerfalon levő kijelzőre továbbítja. Ha gond van vele, az autó még jól működik, mégis fontos, mert nem árt tudni, mikor kell tankolni.

A tömítés hibája

Üzemanyag tank jeladó tömítés

Mint az autó többi tömítésével, az üzemanyag tank jeladó tömítéssel is előfordulhat, hogy elöregszik, elkopik. Ilyenkor nincs mit tenni, le kell cserélni. Akkor is ajánlatos így tenni, ha magával a jeladóval van valami gond, és ezért ki kellett szedni a helyéről. Semmiképpen nem ajánlatos ilyenkor a régi, fáradt tömítést visszatenni, hiszen egy viszonylag olcsó alkatrészről van szó, de az komoly kiadást jelenthet ha elromlik, és ezért majd újra fel kell keresnünk a szervizt. Webáruházunkban a Pierburg márkájú jeladó tömítéseket ajánljuk különböző autótípusokhoz.