AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Üzemanyag tank választása.

Üzemanyag tank is törhet borsot az ember orra alá, ha kilyukad, vagy az adagoló nyílása eltömítődik és a motor nem kap üzemanyagot. Ez azonban csak nagyon ritkán fordul elő.

Az üzemanyag tank egyik nagy hibája, hogy tankolni kell.

Az üzemanyag tank leggyakoribb hibája, hogy amikor megtudjuk, hogy másnap jóval olcsóbb lesz az üzemanyag a kutakon, akkor mindig tele van, amikor pedig emelik a benzin, vagy a gázolaj árát, mindig üres. Ha végre találunk egy az átlagosnál jóval olcsóbb benzinkutat, akkor szembesül vele az egyszeri autós, ...


Keresse meg autójához megfelelő üzemanyag tankot!


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...hogy milyen kicsi is az a tank, milyen kevés fér bele. Nem úgy, mint drága benzin idején, amikor a forintszámláló csak pörög, és az az átkozott üzemanyag tank sehogy sem akar megtelni. Tekintse meg kapcsolódó termékeinket is!

Az üzemanyag tank alkatrészei.

Az üzemanyag tank alkatrészek közül kettő fontos az autós számára. Az egyik az üzemanyag tanksapka, ami szerencsére ma már nagyon ritkán hibásodik meg, de ha mégis, azonnal ki kell cserélni. Korábban gyakran elveszett, mert tankoláskor ott „felejtődött” a benzinkútnál. Ma már a legtöbb esetben biztonsági rögzítő tartja a kocsinál, vagy nem is létezik ősi formájában, mivel az üzemanyag tank a kocsi belsejéből nyitható, és nincs is lecsavarható tanksapka. Vannak ugyanis olyan autómárkák, amelyeknél egyáltalán nincs is tanksapka, és a távnyitóval működtető ajtó kioldásakor azonnal bele lehet dugni a töltőpisztolyt a töltőnyílásba. A másik fontos üzemanyag tank alkatrész, ha van zárható tanksapka, az üzemanyag tank zárszerkezete és maga a kulcs. A kulcs gyakran az indítókulcs, így elvesztése egyenlő a kocsi elvesztésével, vagy fordítva, ha az indítókulcs elvész és nincs már meg a pótkulcs sem, akkor mindjárt két zárat kell cserélni, mert az új zárral érkező új indítókulcs nem fogja nyitni a régi üzemanyag tanksapkát.

Autó üzemanyag tank tartály kereső webáruház kedvező árakon

Az üzemanyag tank kapcsolódó részei

Az üzemanyag tank alkatrészei közé talán nem is tartozik, de szoros kapcsolat van az üzemanyag tank és az üzemanyag tank szivattyú között. Az üzemanyag tank szivattyú gondoskodik arról, hogy az üzemanyag megfelelő nyomáson jusson el az égéstérbe, ugyanis a legtöbb gépkocsinál az üzemanyag-levegő keverék nem légköri nyomáson jut be a hengerekbe, hanem annál nagyobbon. Az üzemanyag tank szivattyúnál üzemanyag szelep gondoskodik arról, hogy az üzemanyag ne folyjon vissza a tartályba, amikor áll a motor. Erre nem az üzemanyag tank biztonsága miatt van szükség, hanem azért, hogy a kocsi indításakor ne kelljen addig várni, amíg az üres üzemanyag tank vezetékek megtelnek üzemanyaggal, így a jármű mindig azonnal indítható.