AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Karburátor tűszelep választása.

A tűszelep egy karburátor alkatrész, és általa jut az üzemanyag az úszóházba. Az üzemanyag rendszer fontos része, az állapota meghatározza a karburátor működését.

Karburátor tűszelep tulajdonságai és működése

A karburátor tűszelep két fontos részből tevődik össze, a házból, és a mozgó szelepből. A mozgó szelep kúpos végének az a feladata, hogy zárja le a tűszelep házában levő kalibrátor furatot a benzinszinttől függően. Az alkatrész két féle finom, pontos szabályozást valósit meg a működése által. Ha a motor üzemanyag igénye alacsony, akkor az úszóház addig telik meg benzinnel, amíg a tűszelep lezárása által az átfolyó üzemanyag mennyisége meg nem egyezik a motor igényével. Ha a motor nagy fordulatszámon és nagy terhelésen működik, akkor a magas üzemanyag igény csak is úgy biztosítható, ha a tűszelep nyitva van. Fontos a karburátor tűszelep rendszeres karbantartása, mivel így elérhető, hogy az alkatrész akár 30-50 éven keresztül megfelelően működjön. 


Keresse meg az autójához megfelelő karburátor tűszelepet: 


Karburátor tűszelep vásárlása és gyengeségei

Karburátor tűszelep

A karburátor tűszelepet lehetősége van olyan üzletekben, webáruházakban megvásárolni, ahol autóalkatrészeket árusítanak. Ez egy mozgó alkatrész, és sajnos emiatt a kopás veszélyének ki van téve. Erre az alkatrészre több féle erő hat a működése során, például motorfékezés esetén az úszóház megtelik üzemanyaggal, és ennek következtében a kúpos szelepet a furat éleinek feszíti. Hála a leleményes mérnököknek ma már olyan karburátor tűszelepet is lehet vásárolni, amelynek a kúpos része speciális gumiból készült, és az alkatrész másik oldalán egy rugó segítségével előfeszített rugó található. Azért ajánlott az ilyen típusú alkatrészt választani, mert a kopási esélye jóval kevesebb, mint a fémből készült tűszelep kúpoknak.