AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Előtét ellenállás befecskendező szelep választása.

Az előtét ellenállás befecskendező szelep az üzemanyag rendszer egyik része. Az üzemanyag rendszer az autóban az egyik legfontosabb rendszer, mégpedig azt biztosítja, hogy az autó meghajtásához legyen szükséges üzemanyag, és hogy ez az üzemanyag eljusson a motorba. Az üzemanyag rendszer igen komplex, és több alkatrészből áll, amelyek egy bonyolult egységet alkotnak. A benzinnek, a szűrőnek, az üzemanyag szivattyúnak és természetesen az előtét ellenállás befecskendező szelepnek is komoly szerepe van.

Befecskendezés az üzemanyag rendszerbe

A befecskendező üzemanyag rendszer már nemcsak a dízeles autóknál használják, mert az üzemanyag befecskendezéséhez szükséges energiát egy olyan turbina állítja elő, amely a kipufogó gázok kiáramlási energiáját használja fel. Ezt másképpen turbónak nevezzük. Az ilyen rendszerek két részből tevődnek össze: egy kisnyomásúból, illetve egy nagynyomásúból. Ehhez a befecskendezéshez van szükség erre a szelepre is, amely tehát elengedhetetlen ahhoz, hogy a befecskendezés sikeres legyen. 


Keresse meg az autójához megfelelő előtét ellenállás befecskendező szelep alkatrészt:


Előtét ellenállás befecskendező szelep cseréje

Előtét ellenállás befecskendező szelepHa az előtét ellenállás befecskendező szelep meghibásodik, akkor sajnos javításra nincs lehetőség, ilyenkor el kell menni egy autószervizbe, ahol kicserélik a hibás alkatrészt. Bár az előtét ellenállás befecskendező szelep cseréje egyszerűnek tűnhet, mégsem az, ezért mindenképpen egy tapasztalt szerelőre kell bízni a munkát. Amikor a szelep cserére kerül a sor, akkor vásárolhat egy új alkatrészt, de arra is van lehetőség, hogy utángyártott előtét ellenállás befecskendező szelepet vásároljon, amely sokkal olcsóbb az eredetinél, viszont a kinézete és a minősége is teljesen megegyezik, ezért egyre többen választják ezeket az utángyártott alkatrészeket.