AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Javító készlet befecskendező szelep választása.


Javító készlet befecskendező szelep felújításához - ez lehet a megoldás, ha valami gond van az üzemanyag rendszer ezen kulcsfontosságú alkatrészével.

A befecskendező szelep feladata

A befecskendező szelep, vagy más néven injektor az üzemanyag rendszer egyik legbonyolultabb és legfontosabb alkatrésze. Ma már nem csak a dízel, hanem a benzines motorokban is általánosan elterjedt, mivel a karburátor ideje lejárt. A befecskendező szelep feladata (a karburátoréhoz hasonlóan) alapvetően annak megoldása, ...


Keresse meg autójához megfelelő javító készlet befecskendező szelepet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...hogy levegővel porlasztott üzemanyag jusson az égéstérbe, de ezt mennyiségben és időben pontosabban oldja meg, javítva a hatásfokot és csökkentve a károsanyag-kibocsátást. A befecskendező szelep ugyanis a motor vezérlőegység által kiszámított üzemanyag mennyiséget fecskendezi be. A hengerenkénti befecskendezés a legelterjedtebb, korszerű elektronikus injektorokkal. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A befecskendező szelep meghibásodása

Befecskendező szelep javító felújító szerelő készlet

A befecskendező szelep az autó talán legprecízebben megmunkált alkatrésze, az üzemanyagban lévő szennyeződés ezért sokszor súlyos meghibásodást okozhat. Tegyük hozzá, ez nálunk jóval gyakrabban fordul elő, mint nyugaton, mivel az orosz olajban több a szennyező anyag, mint az arabban, a magyar autósok pedig nem szoktak törődni az injektor tisztításával. A szelep beragadhat, a szennyeződés eltömítheti az injektor furatait, a motor működésében mindenféle zavar keletkezhet. Mivel elektromechanikai alkatrész, az élettartama véges, már 20-30 ezer kilométer üzemszerű működés után megváltozhat a működése. A befecskendező szelepnek számos alkatrésze van, különböző tömítések, üzemanyag vezeték, elektromos csatlakozó, tekercs, szeleptest, mozgórész, szeleptű, zárókupak. Sokba kerülhet egy-egy befecskendező szelep cseréje, ezért kifizetődő lehet a tisztítás és a befecskendező szelep javító készlet használata.