AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Üzemanyag hűtő választása.

Az üzemanyag hűtő szükséges ahhoz, hogy a tartályba visszakerülő üzemanyag lehűljön. Más üzemanyag rendszer részek online rendelése áruházunkban!

Üzemanyag hűtő felhasználása

A hűtő a padlólemez alatt található, és ez végzi el az üzemanyag hűtési folyamatát. A porlasztó-szivattyú egységben lévő nagy nyomás miatt melegszik fel az üzemanyag vagy hajtóanyag. Ezt, mielőtt visszajutna a tartályba, le kell hűteni. Több párhuzamos csatornából áll, melyben a visszafolyó hajtóanyag kanyarogva áramlik vissza a tartályba. Az egyik oldalán áramlik az üzemanyag, a másik oldalán pedig a hűtőfolyadék. Ennek a hűtőfolyadéknak adja át a hűtőrendszer az üzemanyag hőtartalmát. A hűtőfolyadék ezt a meleg hőt a környezet levegőjének továbbítja. Így védi meg a tartályt és a szint jeladót a túl forró üzemanyag káros hatásaitól.


Keresse meg az autójához megfelelő üzemanyag hűtő alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Üzemanyag hűtő alkalmazása

Üzemanyag hűtőNélküle az üzemanyag felmelegedve, akár 70-80 fokosan kerülne vissza a tankba, mely forrósága miatt károkat okozhat a tartályban lévő elemekben. Minél kevesebb az üzemanyag, annál jobban és gyorsabban felmelegszik a benzin vagy a gázolaj. Lényeges lehet a tartály épségének megőrzése érdekében, hogy legalább mindig félig legyen a tankunk üzemanyaggal, így kevésbé melegszik fel. Figyeljünk oda emellett még az üzemanyag hűtő megfelelő működésére, hisz ezzel nagyobb károkat kerülhetünk el, mint például a tartály kilyukadása. Ha pedig a forró üzemanyag a szintmérőben tenne kárt, akkor megeshet, hogy rosszul mutatja az utastérben az üzemanyag óra a mennyiséget, és útközben teljesen kiürülhet a tartály, ami sok bosszúságot okozhat. Az üzemanyagra mindegyik járműnek szüksége van, hisz enélkül nem lenne képes működni, és mivel ilyen fontos szerepe van, így több elemből is tevődik össze, melyek károsodhatnak. Az üzemanyag hűtőt is, mint bármelyik alkatrészt ki lehet cserélni.