AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Vízcső elosztó választása.

A vízcsövek az autó egyik legfontosabb elemeit képezik. Az ember nem is gondolná, hogy milyen nagy számban van belőlük és hogy mindegyik milyen sajátos funkciót lát el. Ezek elsősorban a légkondicionáláshoz, a fűtéshez és az ablaktörlő berendezéshez használatosak. Fontos részük a vízcső elosztó, amely nélkül ez a rendszer nem is funkcionálhatna.

A vízcső elosztó minőségének fontossága

Bár első hallásra nagyzolásnak tűnhet, a vízcső elosztó megvásárlásakor az egyik legfontosabb szempont az, hogy a minél drágábbat válasszuk. Sajnos ennél a kiegészítőnél tényleg úgy van, hogy minél drágább, annál jobb minőségű. Gondolkozzunk csak, és belátjuk: sokkal jobb egyszer kiadni több pénzt, mint fél év elteltével újra megvásárolni, szerelőket hívni, vagy szervizbe vinni az autót. A legjobb választásnak a flexibilis vízcső elosztók minősülnek, mert ezek belsejében nagyon erős gumicső található és külsejüket pedig rozsdamentes acélköpeny védi. Viszont, ha jó minőségről van szó, választhatja a fémből, gumiból, vagy műanyagból készült darabokat is.


Keresse meg az autójához megfelelő vízcső elosztó alkatrészt:


Mit tegyünk, ha meghibásodik a vízcső elosztó?

Vízcső elosztó

Sajnos elég gyakori eset, hogy meghibásodik autónk vízcső elosztója, esetleg az egész vízcsőrendszer. Felmerül a kérdés: mi ilyenkor a helyes lépés? Lehet korrigálni a hibát, vagy ki kell cserélni a teljes berendezést? Ezen ne gondolkodjanak túl sokáig. Legjobb, ha az egész rendszert – vagy legalább az illető részt – teljes egészében kicserélik. Az olyan kényes alkatrészeknél, mint a vízcső/elosztó, nagyon fontos, hogy ne a felületes megoldást válasszuk, hiszen az többet árthat, mint amennyit használ. Ha a cserét nem szakember végzi, akkor figyeljen arra, hogy az a csap gondosan el legyen zárva, amely csövének a szerelését végzi, hiszen az innen kicsapó nagy nyomású víz komoly sérüléseket is okozhat.