AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Leállító mágnes választása.

Leállító mágnes a népszerű neve a leállító elektromágnes, üzemanyagmegszakító szelepnek, amely a nagynyomású befecskendezőkben a gyújtás levételekor az üzemanyag rendszerben az áramlás blokkolásáról gondoskodik.

A leállító mágnes működése

A nagynyomású üzemanyag befecskendező rendszerek egy kis, de fontos alkatrésze ez a mágnes, amely a befecskendező egyik meghatározó része, a nyomóelem tetején található. Egy egyszerű mágneskapcsoló, amelyben egy dugattyú mozog rugó ellenében. Ha a szelep áramot kap, a tekercs behúzza a dugót és a ...


Keresse meg az autójához megfelelő leállító mágnest:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...nyomóelem bemenő ágát megnyitja, az üzemanyag ellátás beindul, a motor járhat. Fordított esetben az üzemanyag beáramlása a dugattyúba blokkolva van, a befecskendező ugyan működik, a sűrítés beindulhat, de az üzemanyag nem jut el a helyére, a dugattyúba.

Leállító mágnes

A leállító mágnes hibája

Hiba e setén nem csak azt tapasztalhatjuk, hogy a motor nem indul el, de azt is, hogy hiába vesszük le a gyújtást, a motor zavartalanul tovább zakatol, a befecskendezés nem áll le. Azt, hogy a leállító mágnes jó-e, könnyen meg lehet állapítani. Az egyik jellemző hibajel, hogy a motor nem akar indulni, csak köszörül. Ilyenkor meg kell lazítani az egyik csúcson a csövet és úgy indítózni. Ha van gázolajköd, akkor a leállító mágnesszelep egészen biztosan jó. Amikor a slusszkulcs elfordítása után is tovább megy a motor, egyértelmű, hogy a leállító mágnes hibásodott meg.