AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Üzemanyag tank levegőztető szelep választása.


Üzemanyag tank levegőztető szelep gondoskodik arról, hogy az üzemanyagtartályban keletkező gőz a ne kerüljön a szabadba, hanem visszaáramoljon a befúvórendszerbe és közben friss levegő kerüljön a tartályba.

Az üzemanyag tank levegőztető szelep szerepe

A tüzelőanyag tartályban benzingőz keletkezik, amelyet a ma használatos üzemanyag rendszerek nem engednek a szabadba, hanem elégetik a motorban. A tankban elpárolgott benzin, működés közben a tágulási térrészbe kerül, amely a tartálynak egy benzinnel nem feltankolható része.


Keresse meg autójához megfelelő üzemanyag tank levegőztető szelepet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ez faszén granulátummal van feltöltve, amely a gőzöket megköti, így a tanksapka levételekor számottevő mennyiségű benzingőz nem juthat a szabadba, mert a benzingőz elzárószelep ekkor zárt helyzetű. A benzingőztárolót egy csővezetéken és egy elektromágneses szelepen keresztül a motor szívócsövével kötik össze. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Az üzemanyag levegőztető szelep működése

A szellőztető rendszer úgy működik, hogy az „elektronikus agyban” kísérleti mérések alapján egy benzingőz képződési modellt tárolnak. Ebből kiindulva a bemeneti információk ismeretében kellő pontossággal tudják megbecsülni a tágulási rész telítettségi állapotát. Az ECU ennek megfelelőn részterheléskor, vagy alapjáraton – tehát kellő szívócső depresszió mellett – meghatározott ideig, nyitásra és zárásra vezérli a szelepet. Ekkor a benzingőztárolót a rendszer friss levegővel öblíti át, a megkötött benzingőz nagy részét a motor beszívja és elégeti.