AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Üzemanyag szivattyú választása.

Üzemanyag szivattyú kedvezményes árakon és minőségi gyártóktól a Kovács Autó webáruházában, tekintse meg széles üzemanyagpumpa kínálatunkat és győződjön meg akciós árainkról.

Üzemanyag szivattyú az autó üzemanyagát szívja a motorig!

Üzemanyag szivattú azért van az autóban, hogy a hajtóanyagot eljuttassa a tartálytól a motorig a kellő mennyiségű üzemanyagot. Személygépkocsik esetében a 12 voltos elektromotorral hajtott üzemanyag szivattyú. A 12v üzemanyagpumpa illeszkedik ugyanis a járművek akkumulátoraihoz.


Keresse meg autójához megfelelő üzemanyag szivattyút:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az elektromos üzemanyag szivattyú esetében pedig nem lehet eltérés üzemanyag szivattyú motor és az tápegység elektromos feszültség teljesítménye között. Eltérés van a diesel és benzines üzemű autók üzemanyag szivattyúi között is. Mivel folyamatosan igénybe vett alkatrészről van szó, így ez is idővel elhasználódik és cserélni kell. Az üzemanyagrendszerben általában ez az alkatrész meghibásodása szokta okozni a legtöbb problémát, ezért érdemes márkás, Bosch üzemanyag szivattyú vásárolni, hosszabb élettartalma és megbízhatósága végett. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Elektromos üzemanyag szivattyú pumpa felépítése működése

Üzemanyagpumpa, Benzin és Dízel (diesel) üzemanyag szivattyú árak.

A különböző motor fajtákhoz más-más üzemanyag szivattyú típus tartozik. Az Ottó-motorokhoz benzin üzemanyag szivattyú szükséges. Így a benzin üzemű kocsik tulajdonosainak azokra a reklámokra érdemes figyelniük, amelyek azt hirdetik, hogy benzines üzemanyag szivattyú eladó. Egy-egy modellnél az ár attól függ, hogy milyen minőségű termékről van szó. Például egy Bosch nagynyomású üzemanyag szivattyú ára magasabb lehet, mint egy kevésbé igényes benzinmotoros, márkás ára. Igaz, a Bosch üzemanyag szivattyú élettartama hosszabb is lehet, mint az egyszerűbb kivitelű termékeké. A gázolajjal működő kocsik esetében diesel üzemanyag szivattyú van beépítve a dízelmotoros autóba. A diesel pumpa, vagyis a gázolaj üzemanyag szivattyú feladata ugyanúgy az üzemanyag továbbítás, mint a benzinpumpáé. A különbség persze az, hogy a gázolaj üzemanyag szivattyú dízel hajtóanyagot továbbít, nem benzint.