AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Üzemanyag szivattyú választása.

Üzemanyag szivattyú kedvezményes árakon és minőségi gyártóktól a Kovács Autó webáruházában, tekintse meg széles üzemanyagpumpa kínálatunkat vagy a teljes üzemanyag rendszer palettánkat, és győződjön meg akciós árainkról!

Üzemanyag szivattyú az autó üzemanyagát szívja a motorig!

Üzemanyagpumpa azért van az autóban, hogy a hajtóanyagot eljuttassa a tartálytól a motorig a kellő mennyiségű üzemanyagot. Személygépkocsik esetében a 12 voltos elektromotorral hajtott üzemanyag szivattyú, ugyanis a 12v alkatrész illeszkedik a járművek akkumulátoraihoz.


Keresse meg az autójához megfelelő üzemanyag szivattyút:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az elektromos verzió esetében pedig nem lehet eltérés üzemanyag szivattyú motor és a tápegység elektromos feszültség teljesítménye között. Eltérés van a diesel és benzines üzemű autók pumpái között is. Mivel folyamatosan igénybe vett alkatrészről van szó, így ez is idővel elhasználódik és cserélni kell. Az üzemanyagrendszerben általában ennek az alkatrésznek a meghibásodása szokta okozni a legtöbb problémát, ezért érdemes márkás, Bosch üzemanyag szivattyút vásárolni, hosszabb élettartalma és megbízhatósága miatt. 

Üzemanyag szivattyú felépítése

Üzemanyagpumpa, benzin és dízel (diesel) üzemanyag szivattyú árak.

A különböző motor fajtákhoz más-más típus tartozik. Az Ottó-motorokhoz benzin üzemanyag szivattyú szükséges. Így a benzin üzemű kocsik tulajdonosainak azokra a reklámokra érdemes figyelniük, amelyek kifejezetten azt hirdetik, hogy benzines alkatrész eladó. Egy-egy modellnél az ár attól függ, hogy milyen minőségű termékről van szó. Például egy Bosch nagynyomású üzemanyag szivattyú ára magasabb lehet, mint egy kevésbé igényes benzinmotoros, márkás ára. Igaz, a Bosch üzemanyag szivattyú élettartama hosszabb is lehet, mint az egyszerűbb kivitelű termékeké. A gázolajjal működő kocsik esetében diesel szivattyú van beépítve a dízelmotoros autóba. A diesel pumpa feladata ugyanúgy az üzemanyag továbbítás, mint a benzinpumpáé. A különbség persze az, hogy a gázolaj üzemanyag szivattyú dízel hajtóanyagot továbbít, nem benzint.