AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Befecskendező rendszer mágnesszelep választása.

Befecskendező rendszer mágnesszelep néven ismert az az alkatrész, amely a befecskendezés időtartamát és ezzel a befecskendezett üzemanyag mennyiségét szabályozza. 

A befecskendező rendszer mágnesszelep feladata

A befecskendező rendszer mágnesszelep az elektromosan irányított rendszereknél szabályozza a motor égéstérébe jutó üzemanyag mennyiségét azzal, hogy a befecskendezés időtartamát meghatározza. Ha zárva van, a nagynyomású térben növekedhet a nyomás és megkezdődhet a befecskendezés, ha pedig nyitva van, nem jöhet létre befecskendezés. Az üzemanyag rendszer webáruházunkban egyéb fontos alkatrészket is megtalál! 


Keresse meg az autójához megfelelő befecskendező rendszer mágnesszelepet:


Ha a szelep kinyit, szinte azonnal leáll a befecskendezés. A mágnesszelep nyitását és zárását a motor vezérlőegysége irányítja, így optimalizálja a befecskendezés működését. Mindez persze főleg a dízel motorokra igaz.

A befecskendező rendszer mágnesszelep hibája

Befecskendező rendszer mágnesszelep

A befecskendező rendszer mágnesszelepének hibáját jelzi ha a motor nehezen indul vagy ha komolyabb terheléskor leáll. Erre utalhat az egyenetlen motorjárás is. Egyszóval igen fontos alkatrészről van szó, amit valószínűleg cserélni kell, ha ilyen hibát észlelünk. Nem érdemes ugyanis kockáztatni, hogy a mágnesszelep hibája következtében károsodjon a motor. Webáruházunkban például Bosch és Dtm márkájú mágnesszelep kapható a befecskendező rendszerhez a Mercedes márkájú teherautókhoz, a billencsekhez és a nyergesvontatókhoz.