AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Üzemanyag nyomásszabályozó szelep választása.

Üzemanyag nyomásszabályozó szelep - mint azt a neve is mutatja - gondoskodik autónkban az üzemanyag nyomásának megfelelő szinten tartásáról, mert ez kell ahhoz, hogy a porlasztók kellő hatékonysággal működjenek. 

Mire kell az üzemanyag nyomásszabályozó szelep?

Alapesetben minden injektoros, benzines autóban van üzemanyag nyomásszabályozó szelep, mert nem mindegy, milyen az üzemanyag nyomása, amikor az injektorhoz, vagyis a porlasztóhoz ér. A motor hatékony működése ettől is függ. Ez a nyomásszabályzó általában egy kis gomba alakú fém alkatrész, a túlnyomás pedig, ...


Keresse meg autójához megfelelő üzemanyag nyomásszabályozó szelepet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...amit tartania kell az üzemanyag rendszerben, általában mintegy három bar. Az üzemanyag nyomásszabályozó szelep gondoskodik arról, hogy ez legyen a nyomás a teljes üzemanyag rendszerben, a pumpától a visszatérő ágig. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Mi jelzi az üzemanyag nyomásszabályozó szelep hibáját?

Üzemanyag nyomásszabályozó szelep kereső

Ha valami gond van az üzemanyag rendszerrel, például az üzemanyag nyomásszabályozó szelep hibája miatt nem megfelelő a nyomás, annak számos következménye lehet. Ilyen az például, ha a motor nehezen, vagy egyáltalán nem indul, ha látszólag minden tökéletesen működik, viszont túl sokat fogyaszt, vagy éppen az autó szokatlanul lomha, sehogy sem nyújtja a korábban megszokott teljesítményt. Ezeket a kellemetlen tüneteket persze számos különböző hiba is okozhatja, de ne feledjük, hogy korosabb autóknál elég  gyakran előfordul az üzemanyag ellátás elszennyeződése, részleges hibája vagy teljes összeomlása. Lehet hogy cserélni kell a üzemanyag nyomásszabályozó szelepet. Ha ilyesmit tapasztalunk, fel kell keresni a szervizt.