AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Üzemanyag nyomásszabályozó szelep választása.

Üzemanyag nyomásszabályozó szelep - mint azt a neve is mutatja - gondoskodik autónkban az üzemanyag nyomásának megfelelő szinten tartásáról, mert ez kell ahhoz, hogy a porlasztók kellő hatékonysággal működjenek. 

Mire kell az üzemanyag nyomásszabályozó szelep?

Alapesetben minden injektoros, benzines autóban van üzemanyag nyomásszabályozó szelep, mert nem mindegy, milyen az üzemanyag nyomása, amikor az injektorhoz, vagyis a porlasztóhoz ér. A motor és az egész üzemanyag rendszer hatékony működése ettől is függ. Ez a nyomásszabályozó általában egy kis gomba alakú fém alkatrész, a túlnyomás pedig, ...


Keresse meg az autójához megfelelő üzemanyag nyomásszabályozó szelepet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...amit tartania kell az üzemanyag rendszerben, általában mintegy három bar. Az üzemanyag nyomásszabályozó szelep gondoskodik arról, hogy ez legyen a nyomás a teljes üzemanyag rendszerben, a pumpától a visszatérő ágig. 

Mi jelzi az üzemanyag nyomásszabályozó szelep hibáját?

Üzemanyag nyomásszabályozó szelep

Ha valami gond van az üzemanyag rendszerrel, például az üzemanyag nyomásszabályozó szelep hibája miatt nem megfelelő a nyomás, annak számos következménye lehet. Ilyen az például, ha a motor nehezen, vagy egyáltalán nem indul, ha látszólag minden tökéletesen működik, viszont túl sokat fogyaszt, vagy éppen az autó szokatlanul lomha, sehogy sem nyújtja a korábban megszokott teljesítményt. Ezeket a kellemetlen tüneteket persze számos különböző hiba is okozhatja, de ne feledjük, hogy korosabb autóknál elég  gyakran előfordul az üzemanyag ellátás elszennyeződése, részleges hibája vagy teljes összeomlása. Lehet, hogy cserélni kell a üzemanyag nyomásszabályozó szelepet. Ha ilyesmit tapasztalunk, mindenképp fel kell keresni egy szervizt!